Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Prosessen

Gerd-Liv Valla forteller for første gang om sin opplevelse av den dramatiske tiden fra 10. januar til 10. mars 2007 - de to månedene da Yssen-saken ga stadige førstesideoppslag, Valla mottok en drapstrussel og levde under konstant politibeskyttelse, og Fougner-utvalget ble nedsatt og avla sin rapport. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Gerd-Liv Valla forteller for første gang om sin opplevelse av den dramatiske tiden fra 10. januar til 10. mars 2007 - de to månedene da Yssen-saken ga stadige førstesideoppslag, Valla mottok en drapstrussel og levde under konstant politibeskyttelse, og Fougner-utvalget ble nedsatt og avla sin rapport. Prosessen er en bok om makt og avmakt; om vennskap og svik - og om et politisk og personlig drama uten sidestykke.

Medlemsvurdering:
I løpet av en kort periode på drøyt en uke, har jeg nå lest både Gerd-Liv Vallas bok "Prosessen" og Torstein Tranøys "Vallas Fall". Utgangspunktet for bøkene er ulike - den ene er et åpent og tydelig partsinnlegg, den andre er et grundig og forsøksvis objektivt journalistisk arbeid uten noen synlige forutinntatte holdninger. Likevel har de også mange likheter. "Prosessen" bidrar til å skape et betydelig mer nyansert bilde av "Yssen-saken" når man leser den i tillegg til å ha fulgt dagspressa i de ukene saken pågikk. Den gir en dag-til-dag-kronologisk gjennomgang av de faktiske hendelser, og er en svært spennende bok, som du - forutsatt at du er interessert i norsk politikk - vil ha problemer med å legge i fra deg. Den er også svært lettleste, og - heldigvis - ikke en av de mastodontene som er kommet av drøye langtekkelige politikerbiografier de siste årene. (Det er vel bare nyere norsk skjønnlitteratur som kan konkurrere.) Vallas bok tok to ettermiddager å lese (306 s). Jeg kan absolutt anbefale boka. Den er velskrevet, og en "page-turner". Dersom du har tenkt å lese både denne og "Vallas fall" vil jeg anbefale å lese "Prosessen" først.

Isfjell

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
309
ISBN
9788202283407
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

S
S – 20.08.2008

– Dette er en bok fylt med sterke momenter, blant annet skriver Valla om lørdagsavhør, agendasetting utvalgets kommanderende regi. Det er ingen tvil om at Valla ble utsatt for en maktprosess, der hun på mange måter ble angrepet på en urettferdig og intens måte. Om hun er fullstendig uskyldig, vil man nok aldri enes om, men Valla gir uten tvil en viktig og intens skildring om hva som skjedde desse tempofulle og voldsomme dagene. Valla har valgt å blottstille seg i denne boken, noe hun skal ha stor ros for. Teksten er både modig og smålig, der spydighet, angrep og sats går hånd i hånd med sårbarhet, sorg, fortvilelse og smerte. Man får også fremstilt den voldsomme mediajakten som hun ble utsatt for, der hun ble omringet i garasjer, ved heiser og ikke minst utenfor sitt eget hjem. Det er vanskelig å vite for sikkert nøyaktig hva som virkelig skjedde, men man kan ikke unngå å oppnå en bedre forståelse og sympati for den tidligere LO-lederen. Burde absolutt leses for å forstå hvilken makt media og maktpersoner har om andres skjebner.

I
Isfjell – 16.01.2008

– I løpet av en kort periode på drøyt en uke, har jeg nå lest både Gerd-Liv Vallas bok "Prosessen" og Torstein Tranøys "Vallas Fall". Utgangspunktet for bøkene er ulike - den ene er et åpent og tydelig partsinnlegg, den andre er et grundig og forsøksvis objektivt journalistisk arbeid uten noen synlige forutinntatte holdninger. Likevel har de også mange likheter. "Prosessen" bidrar til å skape et betydelig mer nyansert bilde av "Yssen-saken" når man leser den i tillegg til å ha fulgt dagspressa i de ukene saken pågikk. Den gir en dag-til-dag-kronologisk gjennomgang av de faktiske hendelser, og er en svært spennende bok, som du - forutsatt at du er interessert i norsk politikk - vil ha problemer med å legge i fra deg. Den er også svært lettleste, og - heldigvis - ikke en av de mastodontene som er kommet av drøye langtekkelige politikerbiografier de siste årene. (Det er vel bare nyere norsk skjønnlitteratur som kan konkurrere.) Vallas bok tok to ettermiddager å lese (306 s). Jeg kan absolutt anbefale boka. Den er velskrevet, og en "page-turner". Dersom du har tenkt å lese både denne og "Vallas fall" vil jeg anbefale å lese "Prosessen" først.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Prosessen:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stalin

Simon Sebag Montefiore
Paperback 
279,-

1968

Jan Guillou
Paperback 
229,-

Dandy

Jan Guillou
Innbundet 
390,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv