Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Prosessen

I denne boken forteller Gerd-Liv Valla for første gang om sin opplevelse av den dramatiske tiden fra 10. januar til 10. mars 2007 - de to månedene da Yssen-saken ga stadige førstesideoppslag, Valla mottok en alvorlig drapstrussel og levde under konstant politibeskyttelse, og Fougner-utvalget ble nedsatt og avla sin rapport. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I denne boken forteller Gerd-Liv Valla for første gang om sin opplevelse av den dramatiske tiden fra 10. januar til 10. mars 2007 - de to månedene da Yssen-saken ga stadige førstesideoppslag, Valla mottok en alvorlig drapstrussel og levde under konstant politibeskyttelse, og Fougner-utvalget ble nedsatt og avla sin rapport. Hun gir et enestående innblikk i hendelsene fra maktens korridorer, og forteller sin versjon av de bakenforliggende årsakene til at hun endte med å trekke seg som leder for LO. Hun forteller også om utfordringene i tiden etter avgangen.

Dette er en bok om makt og avmakt; om vennskap og svik - og om et politisk og personlig drama uten sidestykke.

Medlemsvurdering:
I løpet av en kort periode på drøyt en uke, har jeg nå lest både Gerd-Liv Vallas bok "Prosessen" og Torstein Tranøys "Vallas Fall". Utgangspunktet for bøkene er ulike - den ene er et åpent og tydelig partsinnlegg, den andre er et grundig og forsøksvis objektivt journalistisk arbeid uten noen synlige forutinntatte holdninger. Likevel har de også mange likheter. "Prosessen" bidrar til å skape et betydelig mer nyansert bilde av "Yssen-saken" når man leser den i tillegg til å ha fulgt dagspressa i de ukene saken pågikk. Den gir en dag-til-dag-kronologisk gjennomgang av de faktiske hendelser, og er en svært spennende bok, som du - forutsatt at du er interessert i norsk politikk - vil ha problemer med å legge i fra deg. Den er også svært lettleste, og - heldigvis - ikke en av de mastodontene som er kommet av drøye langtekkelige politikerbiografier de siste årene. (Det er vel bare nyere norsk skjønnlitteratur som kan konkurrere.) Vallas bok tok to ettermiddager å lese (306 s). Jeg kan absolutt anbefale boka. Den er velskrevet, og en "page-turner". Dersom du har tenkt å lese både denne og "Vallas fall" vil jeg anbefale å lese "Prosessen" først.

Isfjell

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202285739
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

S
S – 20.08.2008

– Dette er en bok fylt med sterke momenter, blant annet skriver Valla om lørdagsavhør, agendasetting utvalgets kommanderende regi. Det er ingen tvil om at Valla ble utsatt for en maktprosess, der hun på mange måter ble angrepet på en urettferdig og intens måte. Om hun er fullstendig uskyldig, vil man nok aldri enes om, men Valla gir uten tvil en viktig og intens skildring om hva som skjedde desse tempofulle og voldsomme dagene. Valla har valgt å blottstille seg i denne boken, noe hun skal ha stor ros for. Teksten er både modig og smålig, der spydighet, angrep og sats går hånd i hånd med sårbarhet, sorg, fortvilelse og smerte. Man får også fremstilt den voldsomme mediajakten som hun ble utsatt for, der hun ble omringet i garasjer, ved heiser og ikke minst utenfor sitt eget hjem. Det er vanskelig å vite for sikkert nøyaktig hva som virkelig skjedde, men man kan ikke unngå å oppnå en bedre forståelse og sympati for den tidligere LO-lederen. Burde absolutt leses for å forstå hvilken makt media og maktpersoner har om andres skjebner.

I
Isfjell – 16.01.2008

– I løpet av en kort periode på drøyt en uke, har jeg nå lest både Gerd-Liv Vallas bok "Prosessen" og Torstein Tranøys "Vallas Fall". Utgangspunktet for bøkene er ulike - den ene er et åpent og tydelig partsinnlegg, den andre er et grundig og forsøksvis objektivt journalistisk arbeid uten noen synlige forutinntatte holdninger. Likevel har de også mange likheter. "Prosessen" bidrar til å skape et betydelig mer nyansert bilde av "Yssen-saken" når man leser den i tillegg til å ha fulgt dagspressa i de ukene saken pågikk. Den gir en dag-til-dag-kronologisk gjennomgang av de faktiske hendelser, og er en svært spennende bok, som du - forutsatt at du er interessert i norsk politikk - vil ha problemer med å legge i fra deg. Den er også svært lettleste, og - heldigvis - ikke en av de mastodontene som er kommet av drøye langtekkelige politikerbiografier de siste årene. (Det er vel bare nyere norsk skjønnlitteratur som kan konkurrere.) Vallas bok tok to ettermiddager å lese (306 s). Jeg kan absolutt anbefale boka. Den er velskrevet, og en "page-turner". Dersom du har tenkt å lese både denne og "Vallas fall" vil jeg anbefale å lese "Prosessen" først.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Prosessen:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-
Usårlig
Ny!

Usårlig

David Goggins
Paperback 
218,- 249,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv