Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den lille filosofen

historien om Arne Næss og tøygrisen Timotei

Den lille filosofen handler om det bemerkelsesverdige forholdet mellom Arne Næss og tøygrisen hans, Timotei. De levd, lekt og fantasert sammen i nærmere tjue år. Den lille filosofen er åtti prosent dokumentarisk biografi og tjue prosenter dikting. Les mer

174,-

199,- Spar: 25,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Den lille filosofen handler om det bemerkelsesverdige forholdet mellom Arne Næss og tøygrisen hans, Timotei. De levd, lekt og fantasert sammen i nærmere tjue år. Den lille filosofen er åtti prosent dokumentarisk biografi og tjue prosenter dikting. Boken gjenspeiler ikke bare Arne Næss sin tenkning, hans historie og hans ustoppelige lekenhet, den handler også om alderdommen klokskap og hvordan enkle gleder og en positiv innstilling beriker livet. Historien om Kit-Fai, Arne og den lille filosofen Timotei griper både unge og voksne, kvinner som menn, barn så vel som eldre. Den lille filosofen har noe viktig å fortelle. Det er en bok å bli glad av. Petter Mejlænder har lyttet, observert og skrevet ned deres historie.

Medlemsvurdering:
Boka om Arne og Timotei er en skjønn bok. Delvis fordi Næss er slik en varm mann. Og resten fordi forholdet dem imellom er så flott. Dette er en beretning om vennskapet mellom Arne Næss og hans tøygris, Timotei, som han har hatt i tretten år. Næss' ord får på en nydelig og behagelig måte frem grunnen til at man burde ha en tøygris som leke- og livsvenn; får formidlet deres forhold, hverdag og felles liv; og den unike, ekte posisjonen Timotei holder i hans følelsesliv, blir malt - alt uten at noe blir anstrengt eller tiltvungent. Det er kort og godt en flua-på-veggen beskrivelsen av deres liv og forhold, med Arne (og Timoteis) tanker som en fin strømning i bakgrunnen. Det er en vakker bok (bildene gjør det enda bedre), synes jeg. "Eksperimentet" får frem nye ideer, som vi alle kan lære av, i tillegg til grunnleggende, fine tanker. Men fokuset er aldri på filosofien. Den må leseren selv stå for. En nydelig bok til gave eller sødmefyllt fornøyelse.

Capn Space

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
135
ISBN
9788248907459
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
19 x 14 cm

Kunders vurdering

C
Capn Space – 02.09.2007

– Boka om Arne og Timotei er en skjønn bok. Delvis fordi Næss er slik en varm mann. Og resten fordi forholdet dem imellom er så flott. Dette er en beretning om vennskapet mellom Arne Næss og hans tøygris, Timotei, som han har hatt i tretten år. Næss' ord får på en nydelig og behagelig måte frem grunnen til at man burde ha en tøygris som leke- og livsvenn; får formidlet deres forhold, hverdag og felles liv; og den unike, ekte posisjonen Timotei holder i hans følelsesliv, blir malt - alt uten at noe blir anstrengt eller tiltvungent. Det er kort og godt en flua-på-veggen beskrivelsen av deres liv og forhold, med Arne (og Timoteis) tanker som en fin strømning i bakgrunnen. Det er en vakker bok (bildene gjør det enda bedre), synes jeg. "Eksperimentet" får frem nye ideer, som vi alle kan lære av, i tillegg til grunnleggende, fine tanker. Men fokuset er aldri på filosofien. Den må leseren selv stå for. En nydelig bok til gave eller sødmefyllt fornøyelse.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den lille filosofen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Bibelen
Ny!

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Ørret

Lars Nilssen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Sov godt

Harald Hrubos-Strøm
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv