Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Abida Raja

frihetens øyeblikk

«Årets modigste bok!»

VG

På 1980-tallet vokste Abida Raja opp midt i Oslo sentrum. Hun gikk på norsk skole, var norsk statsborger - men levde i en pakistansk familie og kjente ingen.
Som storesøster i en av Norges mest kjente norsk-pakistanske familier, har hun vært taus om livet som barn, ungdom og voksen. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
På 1980-tallet vokste Abida Raja opp midt i Oslo sentrum. Hun gikk på norsk skole, var norsk statsborger - men levde i en pakistansk familie og kjente ingen.
Som storesøster i en av Norges mest kjente norsk-pakistanske familier, har hun vært taus om livet som barn, ungdom og voksen. Nå våger hun endelig å fortelle.
Dette er historien om løsrivelsen fra foreldrene og ektemannen hun ble giftet bort til. Det er fortellingen om en mor som flykter med de fire barna sine - uten utdanning, et sted å bo eller egen bankkonto - og forsøker å skape sitt eget liv.
«Abida Raja. Frihetens øyeblikk» gir et sterkt innblikk i oppveksten og livet til en representant for dagens voksne norsk-pakistanske kvinner, de som ble født i Norge, men ikke ble en del av det norske samfunnet - og kampen for å bestemme over seg selv, hvem hun skal ha lov til å elske og et liv i frihet.

Medlemsvurdering:
Kan telle på en hånd de bøkene som har satt skikkelige spor i meg, dette er en av de. Etter å ha lest boken føler jeg på sinne over urettferdigheten, samt beundring over Abidas styrke. En skikkelig godt skrevet bok, sterk fortelling, page-turner delux. Takk for en tøff, men god leseopplevelse!

Maja

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
258
ISBN
9788272018039
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Årets modigste bok!»

Sindre Hovdenakk, VG

«Da jeg leste den [Abid Rajas bok "Min skyld"], var tanken min: Går det an å ha det vondere? Etter å ha lest søsteren Abida Rajas bok, vet jeg at svaret er ja. Hvis du er kvinne, gjør det det.»

Andreas Wiese, Dagbladet

«Abida Rajas historie er ytterst vesentlig og uhyre velskrevet.»

Morten Ståle Nilsen, BOK365

«I en utleverende bok ofrer Abida Raja både familie og ære for å hjelpe andre kvinner ut av voldelige ekteskap. Det står det respekt av.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Kunders vurdering

M
Maja – 27.08.2023

– Kan telle på en hånd de bøkene som har satt skikkelige spor i meg, dette er en av de. Etter å ha lest boken føler jeg på sinne over urettferdigheten, samt beundring over Abidas styrke. En skikkelig godt skrevet bok, sterk fortelling, page-turner delux. Takk for en tøff, men god leseopplevelse!

K
Karly Simonsen – 13.12.2022

– Ei modig dame har skrevet ei ærlig å rystende bok! Jeg leste den på få dager, nesten umulig å legge fra seg.

A
Anne Gunn – 19.10.2022

– Dette skjer i vår tid. En opplysende bok som bør leses av alle som har med barn fra forskjellige kulturer og generelt for å gi innsikt i hva annengenerasjons innvandrere kan oppleve.

K
Karstein Sanden – 19.10.2022

– Årets modigste Bok FRIHETENS ØYEBLIKK

K
Kari Kildahl – 19.10.2022

– Boken gir et godt innblikk i en virkelig vi har ant og kanskje ment noe om. Fengslende og jeg følte både sinne og avmakt på Abidas vegne. Boken ble lest på 2 dager!

K
Kari Kildahl – 19.10.2022

– Boken gir et godt innblikk i en virkelig vi har ant og kanskje ment noe om. Fengslende og jeg følte både sinne og avmakt på Abidas vegne. Boken ble lest på 2 dager!

K
Kari Kildahl – 19.10.2022

– Boken gir et godt innblikk i en virkelig vi har ant og kanskje ment noe om. Fengslende og jeg følte både sinne og avmakt på Abidas vegne. Boken ble lest på 2 dager!

T
Trude – 18.10.2022

– Takk til Abida Raja for at hun våger å fortelle! En viktig og engasjerende bok som jeg håper kan bidra til noe positivt! Anbefales!

G
Gunnvor Mæland Fosse – 18.10.2022

– Frihetens øyeblikk

I
Inger-Bjørg Stenvik – 18.10.2022

– Flott bok,klarte nesten ikke å legge den fra meg

G
Gunn Nøstdal – 18.10.2022

– Jeg klarte ikke å legge den fra meg før den var gjennomlest! Etterpå vekslet jeg mellom sinne mot de som gjorde det, og medfølelse. Så sterk hun må være!

T
Tove Wiborg – 18.10.2022

– Abida

K
Kristine Løland – 18.10.2022

– Grusomt å lese, men bra at noen tørr å fortelle hva som skjer i enkelte arrangerte ekteskap og i innvandrermiljø, undertrykking av kvinner og mishandling er aldri ok. Begge søsken har veldig sterke historier, gode bøker og hatt en altfor tøff barndom og oppvekst. Kan anbefales.

V
Vivi – 18.10.2022

– En vanskelig bok å lese for oss som har vokst opp med å få lov til å ha egne meninger og uttrykke de. Vel verdt å lese.

M
Maria Linde – 26.09.2022

– Fabelaktig bok. Takk Abida!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 12.09.2022

– «Da jeg leste Abid Rajas bok Min skyld, var tanken min: Går det an å ha det vondere? Etter å ha lest søsteren Abida Rajas bok, vet jeg at svaret er ja. Hvis du er kvinne, gjør det det.» Ordene tilhører Andreas Wiese og er hentet fra anmeldelsen hans i Dagbladet. Abid Rajas historie er trykket i over 100 000 eksemplarer har grepet alle oss som har lest den. Parallelt med Abid forteller nå søsteren Abida sin historie om hvordan det har vært å vokse opp som kvinne i samme familie. Det er en rystende historie det har tatt mange år å skrive. Det er sju år siden arbeidet med boka begynte, men først nå er Abida Raja klar til å stå fram med sin historie. Og når man leser forstår man det, det krever mot å stå fram med en slik historie. Et mot Abida fortjener stor takk for på ha vist. Bøker kan forandre, dette er en slik bok som kan endre livet for andre kvinner i samme situasjon. Frihetens øyeblikk er kanskje den viktigste boka du leser i høst.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Abida Raja:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ute
Ny!

Ute

Einar Stenseng
Innbundet 
332,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv