Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Gutten på stranden

historien om Alan Kurdi

«Timas fortelling tilfører et av de sterkeste fotografiene i vår tid lag på lag av skjønnhet. Denne boken er en gave. Og vi er heldige som får ta den imot.» Rupi Kaur, NYT bestselgende forfatter av Melk og honning og Solen og hennes blomster. .Fotografi»

2.september 2015 vekkes verden til bildet av den to år gamle gutten Alan Kurdi som ligger med hodet ned i sanden på en strand i Tyrkia. Bildet av den lille, syriske gutten i rød T-skjorte og svarte sko gikk verden rundt, og i løpet av de nærmeste dagene kunne man lese femtitretusen tweets i timen om gutten på stranden. Les mer

364,-

400,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 340,-
2.september 2015 vekkes verden til bildet av den to år gamle gutten Alan Kurdi som ligger med hodet ned i sanden på en strand i Tyrkia. Bildet av den lille, syriske gutten i rød T-skjorte og svarte sko gikk verden rundt, og i løpet av de nærmeste dagene kunne man lese femtitretusen tweets i timen om gutten på stranden.

Men Alan lå ikke alene på stranden den morgenen i Bodrum. Også moren Rehanna og den fire år gamle broren, Ghalib, druknet da glassfiberbåten de satt i, gikk rundt.
For pappa Abdullah og tante Tima var dette slutten på verden slik de kjente den, for den vestlige verden var det begynnelsen på flyktningkrisen.

«Allah hatt alnoor 'ala Alan. Gud har kastet lys over Alan. Dette bildet må få verden til å våkne. Mennesker må slutte å drukne», sier Abdullah Kurdi bare timer etter at familien hans har druknet. Og verden våkner.

Gutten på stranden er en vakker fortelling om en barndom i Syria. Fra det sjasminduftende nabolaget i Damaskus før krigen begynte og de krigsherjede gatene i Aleppo, til flyktningleirer i Europa og de frodige forstedene i Vancouver, er Gutten på stranden en families fortelling om kjærlighet og tap og om den iherdige jakten på en trygg havn mens en ødeleggende krig raser.

«Timas fortelling tilfører et av de sterkeste fotografiene i vår tid lag på lag av skjønnhet. Denne boken er en gave. Og vi er heldige som får ta den imot.»
Rupi Kaur, NYT bestselgende forfatter av Melk og honning og Solen og hennes blomster.

'Fotografiet av lille Alan Kurdis kropp med ansiktet ned i sanden gjorde et uutslettelig inntrykk. Like opprevet og beveget ble jeg da jeg leste denne boken.'
Khaled Hosseini, NYT bestselgende forfatter av Drageløperen

«Dette er en velskrevet og opprivende politisk memoar - en kvinnes gripende og tydelige minnetale for en nevø som fortjente så mye mer enn å bli kjent som 'gutten på stranden'» -The Washington Post

Detaljer

Forlag
Quintano
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
272
ISBN
9788293442455
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
The boy on the beach
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Timas fortelling tilfører et av de sterkeste fotografiene i vår tid lag på lag av skjønnhet. Denne boken er en gave. Og vi er heldige som får ta den imot.» Rupi Kaur, NYT bestselgende forfatter av Melk og honning og Solen og hennes blomster. .Fotografi»

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gutten på stranden:

Flukten

Fredrik Græsvik
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv