Gutten på stranden - Tima Kurdi

Gutten på stranden

historien om Alan Kurdi

; Ragnhild Aasland Sekne (Oversetter)

«Timas fortelling tilfører et av de sterkeste fotografiene i vår tid lag på lag av skjønnhet. Denne boken er en gave. Og vi er heldige som får ta den imot.» Rupi Kaur, NYT bestselgende forfatter av Melk og honning og Solen og hennes blomster. .Fotografi»

2.september 2015 vekkes verden til bildet av den to år gamle gutten Alan Kurdi som ligger med hodet ned i sanden på en strand i Tyrkia. Bildet av den lille, syriske gutten i rød T-skjorte og svarte sko gikk verden rundt, og i løpet av de nærmeste dagene kunne man lese femtitretusen tweets i timen om gutten på stranden. Les mer
Vår pris
364,-
Spar
36,-

Veil. pris: 400,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 340,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 364,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 400,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 340,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

2.september 2015 vekkes verden til bildet av den to år gamle gutten Alan Kurdi som ligger med hodet ned i sanden på en strand i Tyrkia. Bildet av den lille, syriske gutten i rød T-skjorte og svarte sko gikk verden rundt, og i løpet av de nærmeste dagene kunne man lese femtitretusen tweets i timen om gutten på stranden.

Men Alan lå ikke alene på stranden den morgenen i Bodrum. Også moren Rehanna og den fire år gamle broren, Ghalib, druknet da glassfiberbåten de satt i, gikk rundt.
For pappa Abdullah og tante Tima var dette slutten på verden slik de kjente den, for den vestlige verden var det begynnelsen på flyktningkrisen.

«Allah hatt alnoor 'ala Alan. Gud har kastet lys over Alan. Dette bildet må få verden til å våkne. Mennesker må slutte å drukne», sier Abdullah Kurdi bare timer etter at familien hans har druknet. Og verden våkner.

Gutten på stranden er en vakker fortelling om en barndom i Syria. Fra det sjasminduftende nabolaget i Damaskus før krigen begynte og de krigsherjede gatene i Aleppo, til flyktningleirer i Europa og de frodige forstedene i Vancouver, er Gutten på stranden en families fortelling om kjærlighet og tap og om den iherdige jakten på en trygg havn mens en ødeleggende krig raser.

«Timas fortelling tilfører et av de sterkeste fotografiene i vår tid lag på lag av skjønnhet. Denne boken er en gave. Og vi er heldige som får ta den imot.»
Rupi Kaur, NYT bestselgende forfatter av Melk og honning og Solen og hennes blomster.

'Fotografiet av lille Alan Kurdis kropp med ansiktet ned i sanden gjorde et uutslettelig inntrykk. Like opprevet og beveget ble jeg da jeg leste denne boken.'
Khaled Hosseini, NYT bestselgende forfatter av Drageløperen

«Dette er en velskrevet og opprivende politisk memoar - en kvinnes gripende og tydelige minnetale for en nevø som fortjente så mye mer enn å bli kjent som 'gutten på stranden'» -The Washington Post
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Quintano
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 272
ISBN: 9788293442455
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The boy on the beach
Format: 22 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger