Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Min skam

en historie om forventninger og løsrivelse

«En nær og presis fortelling om skam, fortielse og taushetens pris. Like viktig: Boka viser en vei ut.»

Dagbladet

Nadia Ansar ble oppkalt etter den rumenske turneren Nadia Com?neci. Hun var symbolet på «the perfect 10»; det uoppnåelige, feilfrie og perfekte. Utad var hun den plettfrie datteren, den store kjærligheten til Abid Raja, det gode innvandreralibiet og den velintegrerte psykologen, ekspert på følelser som skam og skyld. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Nadia Ansar ble oppkalt etter den rumenske turneren Nadia Com?neci. Hun var symbolet på «the perfect 10»; det uoppnåelige, feilfrie og perfekte. Utad var hun den plettfrie datteren, den store kjærligheten til Abid Raja, det gode innvandreralibiet og den velintegrerte psykologen, ekspert på følelser som skam og skyld. Det ingen så var at hun bar på en ryggsekk full av skam og mørke hemmeligheter. Selv ikke Abid visste alt.

I ektemannens bestselgende bok Min skyld var hun det forbudte blikket i T-banevognen, kjæresten forkledd i burka, bruden han fryktet aldri ville komme - og kvinnen som gråt på bryllupsnatten. Men Nadias stemme manglet. Med boken Min skam ønsker hun nå å bruke sin personlige og faglige stemme til å fortelle historien om den flinke minoritetsjentas kamp for å få lov til å være seg selv. Om å vokse opp på Ekeberg i Oslo som datter av den lokale kjøpmannen og den eneste jenta i klassen med minoritetsbakgrunn. Om hennes fars halsbrekkende spagat mellom det likestilte, norske samfunnet og den patriarkalske kulturens forventninger. Om kampen for likestilling i forholdet til Abid som fortsatte, selv etter at kjærligheten hadde vunnet fram.

Som voksen ser Nadia Ansar flere velutdannede medsøstre med minoritetsbakgrunn gi opp den smertefulle balansekunsten i det likestilte Norge. De blir husmødre med hijab, og noen flytter tilbake til foreldrenes hjemland. Nadia Ansar mener det er skammen som hindrer dem i å leve frie liv.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202784294
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En nær og presis fortelling om skam, fortielse og taushetens pris. Like viktig: Boka viser en vei ut.»

Andreas Wiese, Dagbladet

«Boken er krystallklart skrevet, lett tilgjengelig og viktigst av alt: Engasjerende.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Ansars bidrag er velskrevet og viktig ...»

Morten Ståle Nilsen, Bok365.no

«Nadia Ansars fortelling er gripende, sår, men også inspirerende, fordi den gir så mange bilder av kamp og håp. Med denne boka står hun helt på egne ben i offentligheten. Ingen eier Nadia Ansar.»

Kari Kristensen, Dagsavisen

«Nadia Ansar gir ikkje berre nye dimensjonar til den rørande kjærleikshistoria mellom henne og Raja - som forresten berre ventar på ei Bollywood-inspirert filminnspeling! Ho har også mykje å lære nordmenn frå alle kulturelle bakgrunnar om å ta si eiga emosjonelle historie på alvor.» «Ei klok forteljing om samanhengen mellom indre og ytre frigjering.»

Merete Røsvik, Klassekampen

«Nadia Ansar vinner på å være spesifikk og allmenn. Mye av det hun trekker fram angår oss alle»

Astrid Fosvold, Vårt Land

Kunders vurdering

E
Elin Kristiansen – 04.11.2023

– Svært mye å lære om en kultur som vi har lett for å tro at vi vet alt om. Så mange som står i spagat mellom to kulturer. Ansar gjør er stor innsats for å myke opp i dette, løsne blåknuten som mange lever med. Både menn og kvinner. D som absolutt ikke vil lese den, trenger å gjøre det.

O
Oddhild – 23.10.2023

– Bra bok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Min skam:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv