Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Pappas runer

«Marte Spurkland har med 'Pappas runer' både klart å pirre min nysgjerrighet omkring språket vårt – og formidlet farens lidenskap og lidelse på en måte som framkaller tårer. Det er nydelig gjort.»

Dagbladet

I desember 2017 fikk Marte Spurklands far, den annerkjente runeforskeren Terje Spurkland, påvist en ondartet svulst i høyre frontallapp i hjernen. Det skal gå ganske nøyaktig ett år før den tar livet av ham. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
I desember 2017 fikk Marte Spurklands far, den annerkjente runeforskeren Terje Spurkland, påvist en ondartet svulst i høyre frontallapp i hjernen. Det skal gå ganske nøyaktig ett år før den tar livet av ham.

I løpet av dette året går far og datter sammen gjennom hans siste manuskript, verket om vårt tidligste skriftspråk slik det femdeles finnes ristet inn i stener, pinner, benrester og på kirkevegger, hva det forteller om de som levde her før oss - og hva det forteller om oss. Det blir en datters siste reise inn i farens særegne og fascinerende livsverk.

Men Pappas Runer er like mye beretningen om å se den man har sett opp til hele livet langsomt forsvinne: En fortelling om kjærlighet, loyalitet, fortvilelse, desperasjon - og de 24 tegnene som gjorde oss til et skrivende folk.

Medlemsvurdering:
For den som har sittet i auditoriet med Terje Spurkland som foreleser, er denne boka en gave. Minnene om en levende engasjert foreleser vender tilbake, og noe av runologien repeteres for en gammel student. I 'Pappas runer' kombinerer Marte Spurkland farens uferdige manus om runeinnskrifter med hennes egen skildring av farens sykdom og død. Det respektfullt, varmt og vakkert gjort.

Harald K

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
431
ISBN
9788202661854
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Marte Spurkland har med 'Pappas runer' både klart å pirre min nysgjerrighet omkring språket vårt – og formidlet farens lidenskap og lidelse på en måte som framkaller tårer. Det er nydelig gjort.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Utgangspunktet for denne sanne historien er det verst tenkelige. Martes far, Terje Spurkland, professoren, runologen, blir syk. Han blir diagnostisert med hjernekreft (...) Det kan ikke ha vært lett å skrive denne boken. Og fallhøyden er stor, når professorens datter skal skrive ned beretningen om hans liv og hans verk, og det siste leveåret. Jeg synes Marte Spurkland har klart dette med bravur, på en måte som er både stilsikker og inderlig. (...) Marte Spurkland har med 'Pappas runer' reist en minnestein over faren, som det står respekt av.»

Ola Hegdal, NRK Bok

«Det er blitt en vakker bok, spesielt fordi teksten er ekte vare.»

Trond Berg Eriksen, Morgenbladet

Kunders vurdering

H
Harald K – 06.01.2020

– For den som har sittet i auditoriet med Terje Spurkland som foreleser, er denne boka en gave. Minnene om en levende engasjert foreleser vender tilbake, og noe av runologien repeteres for en gammel student. I 'Pappas runer' kombinerer Marte Spurkland farens uferdige manus om runeinnskrifter med hennes egen skildring av farens sykdom og død. Det respektfullt, varmt og vakkert gjort.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pappas runer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Havgapet

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
218,- 249,-
 

Ro

Sigri Sandberg
Innbundet 
363,- 399,-
 

Orkanen

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
254,- 279,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv