Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Spermageddon

forplantningsevnen i fritt fall

«Ett råd er ganske overraskende. Det viser seg at den yngre generasjonen har mindre sex. Men i motsetning til rådene eksperter tidligere har gitt par som vil ha barn - å spare på dosene - viser forskning nå at dess mer sex, dess større sjanse for å få barn. Det må jo være et lyspunkt.»

Dagbladet

Sædkvaliteten i den vestlige verden er redusert med nesten 60 prosent på mindre enn 40 år. Stadig flere par er ufrivillige barnløse eller strever med å få barn. Fruktbarheten faller verden over. Fint, tenker du kanskje. Les mer

379,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Sædkvaliteten i den vestlige verden er redusert med nesten 60 prosent på mindre enn 40 år. Stadig flere par er ufrivillige barnløse eller strever med å få barn. Fruktbarheten faller verden over. Fint, tenker du kanskje. Det er allerede for mange av oss. Problemet er at menn med dårlig sæd også får et kortere liv med flere sykdommer og helseplager enn andre menn. Et vel så alvorlig problem består i at mennesker ikke er alene om å rammes. Man ser den samme tendensen blant fisk, amfibier, insekter, fugler, reptiler og pattedyr. Hva skyldes dette fallet i forplantningsevne? Er det noe vi kan gjøre for å snu utviklingen? Vil det kunne bære mot en utryddelse av menneskeheten og andre livsformer?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202724733
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ett råd er ganske overraskende. Det viser seg at den yngre generasjonen har mindre sex. Men i motsetning til rådene eksperter tidligere har gitt par som vil ha barn - å spare på dosene - viser forskning nå at dess mer sex, dess større sjanse for å få barn. Det må jo være et lyspunkt.»

Dagbladet

«Spermageddon er den mest deprimerende boken du vil lese i år. Nettopp derfor skal du lese den. (...) Grunnen til at Geelmuydens bøker leses av så mange, handler like mye om tone som tema: Han skriver lett og pedagogisk om komplekst og komplisert stoff, og burde fått en medalje for researcharbeidet alene.»

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«(...) Boka til Niels Christian Geelmuyden er interessant og tankevekkende. (...) (...) Å formidle forskningsstoff krever dugende forfattere. Niels Christian Geelmuyden er en av dem. De siste årene har han med stadig større gjennomslagskraft belyst ulike sider ved de markante, men underkommuniserte miljøtruslene som vi utsettes for. (...)»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Sjokkerende og overbevisende bok om krisen i forplantningsevnen.»

Torgeir Holljen Thon, Fædrelandsvennen

«Geelmuyden har skrevet en interessant og tankevekkende bok (...) når du har lest den forstår du uansett mye om forplantningsevnen som ser ut til å være i fritt fall.» «Bør du lese denne boken som farmasøyt? (...) Som farmasøyt er du selvfølgelig interessert i helsespørsmål og medisin i et mye bredere perspektiv enn bare det som angår legemidler.»

Håvard Røkke, Norsk Farmaceutisk Tidsskrift (utgave 8/2019)

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spermageddon:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv