Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den savnede søsteren

«Lucinda Riley har skrudd sammen et imponerende univers av personer og steder. (...) Dette skulle være den siste boka i søsterserien, men Riley har allerede lovet bok nummer åtte høsten 2022. (...) Og det vil glede mange både her i landet og verden rundt.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Lucinda Rileys eventyrlige serie om adoptivsøstrene D'Aplièse har tatt verden med storm. Familien har fått en ledetråd til den siste søsteren, hun som har vært savnet i hele oppveksten deres. Endelig skal de kanskje få møte henne ... 

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Den syvende søsterens historie

Hvem kan den savnede søsteren være, undrer D'Aplièse-søstrene, og hvorfor har hun ikke vokst opp sammen med familien? De er villige til å reise jorda rundt for å finne henne så familien blir komplett! 

De seks adoptivsøstrene D’Aplièse får et håp om å finne den syvende, savnede søsteren. I årevis har adoptivfaren deres, milliardæren som går under kallenavnet Pa Salt, lett etter en kvinne som er blitt omtalt som «den savnede søsteren». 

Endelig har det dukket opp en pålitelig ledetråd, og de bestemmer seg for å prøve å spore henne opp. Kanskje hun til og med kan bli med dem når de skal samles til en høytidelig minneseremoni for Pa Salt, som gikk bort for et år siden. 

«Riley vet å punche inn miljøer, detaljer, godbiter og parallellhistorier i fortid og nåtid. Hun overvinner, ja, jeg innrømmer det, den mest standhaftige skeptiker med sin fortellerglede og fortellerevne.»

Guri Hjeltnes, VG

Men når de nærmer seg kvinnen for å finne ut om hun faktisk er den savnede søsteren, forsvinner hun. Kan det være at hun ikke ønsker å bli funnet? Eller er det noe annet hun flykter fra? Og hvordan kan hennes historie henge sammen med deres egen?

Hvem er den siste søsteren?
Søstrene ble alle adoptert av Pa Salt da de var spedbarn og fikk vokse opp trygt og godt under hans beskyttelse. Avtalen er at de alle sammen skal reise til Hellas for å legge en krans på vannet til hans minne, men da opplysningene om den syvende søsteren dukker opp, får de det travelt. Kun utstyrt med et navn, adressen til en vingård på New Zealand og en tegning av en unik, stjerneformet smaragdring, begynner søstrene jakten på sannheten om den mystiske kvinnen, hver på sin kant.

Lucinda Rileys imponerende fortellertalent slår ut i full blomst i denne eventyrlige romanserien.

Ledetrådene fører dem fra New Zealand til Australia, Canada, Frankrike, England og Irland. Underveis får søstrene nye, gode bekjentskaper og kommer nærmere hverandre igjen. Hver og en begynner de å tenke på hva slags framtid de ønsker for seg selv, nå som de er blitt kjent med sine historier.

Eventyrlig reise
Lucinda Rileys imponerende fortellertalent slår ut i full blomst i denne eventyrlige romanserien. Det var stjernehopen Pleiadene, kalt De syv søstre, som inspirerte henne til bøkene om adoptivsøstrene; storesøster Maia, stormsøsteren Ally, skyggesøsteren Star, perlesøsteren CeCe, månesøsteren Tiggy og solsøsteren Electra. De har alle fått navn etter stjernene i Pleiadene, men den syvende søsteren, Merope, har manglet i flokken – til nå … 

Den siste søsterens historie
«Da jeg fikk ideen til å skrive en serie bøker basert på De syv søstrene i Pleiadene, hadde jeg ingen anelse om hvor historien ville føre meg. Jeg var fascinert av tanken på at alle de mytologiske søstrene – i henhold til de legendene som omgir dem – var sterke og unike kvinner,» sier forfatteren. «De syv søstre er fortellinger om det å være menneske; om kjærlighet, glede, tap, redsel og smerte, og framfor alt om en gave som er viktigere enn noen annen, og  som har holdt oss i live gjennom de verste lidelser: HÅP.» 

 

Medlemsvurdering:
Flott skrevet hele serien, spenning, kjærlighet, håp. Synd at Lucinda Riley har gått bort, men gleder meg få den siste bok om Pa Salt.

Helena L.Eide

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
767
ISBN
9788202702410
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8182299
Serie
De syv søstre 7

Medlemsblad

Utdrag

Forfatterportrett

Verdenssuksessen fortsetter

Lesere over hele verden venter på svaret; hvem er den syvende, savnede søsteren i Lucinda Rileys romanunivers?

Lucinda Rileys eventyrlige serie om adoptivbarna som kalles De syv søstre, er en verdenssuksess uten sidestykke. Og det er spennende å følge søstrene verden rundt i jakten på deres biologiske opphav. Riley fikk ideen til serien en kveld hun stod og så opp på stjernehimmelen. 'De syv søstre' refererer til stjernehopen Pleiadene, eller Syvstjernen. De er synlige fra nesten overalt på den nordlige halvkule og skinner fra solnedgang til soloppgang. Fortellingene om Pleiadene har blitt fortalt i ulike kulturer i årtusener. Som regel er bare seks stjerner synlige, og den syvende stjernen omtales gjerne som den forsvunne pleiaden.

«Riley skriver med en oppriktig pasjon for historie og mennesker og evner å bryte ned selve livets store drama til tablåer av gjenkjennelighet og universell hverdagsetikk ... serien er en formidabel komposisjon.»

May Grethe Lerum, NRK

Hun fulgte drømmen
Lucinda Riley er født og oppvokst i Irland, men var mye på reisefot i hele oppveksten. Hun reiste mye sammen med faren i Det fjerne østen og har også bodd en periode som voksen i Thailand. Som tenåring flyttet hun til London for å følge drømmen om å bli skuespiller. Hun landet roller i flere tv-serier og debuterte som forfatter i begynnelsen av tyveårene. Etter ti år med familieliv i fokus begynte hun å skrive igjen. Riley bor nå i Frankrike og Norfolk sammen med sin mann og fire barn.

Populære historiske romaner
Sukessforfatteren har gitt ut åtte bøker under pseudonymet Lucinda Edmonds, som er hennes pikenavn, før Orkideens hemmelighet kom i 2010, etterfulgt av en rekke populære historiske romaner før populariteten tok helt av med De syv søstre-serien. Søstrene D’Aplièse er alle adoptert av faren med kallenavnet Pa Salt, fra hvert sitt verdenshjørne. De har hatt en trygg og god oppvekst sammen, i et slott ved Genèvesjøen.

Da adoptivfaren døde, fikk de hver sine ledetråder de kunne følge for å finne sine biologiske foreldre. Reisen de legger ut på, gjør dem også mer kjent med seg selv og sine talenter.

Jorda rundt
Bøkene har tatt oss med til den første søsteren Maia sitt hjemland Brasil, vi har blitt med søster nummer to, Ally, på en historisk reise til Norge, den tredje, Star, fant sine røtter i England, den fjerde, CeCe, hos urbefolkningen i Australia, den femte, Tiggy, i borgerkrigens Spania, og den sjette, toppmodellen Electra, i kolonitidens Afrika. Spenningen er stor om hvem den syvende søsteren, hun som aldri fikk bli en del av søskenflokken, kan være – og hvordan hennes historie henger sammen med de andre søstrenes. 

Endelig skal vi få svaret! 

 

Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller i film, teater og tv, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis. Serien De syv søstre forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt den berømte stjernehopen med samme navn. 

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Lucinda Riley har skrudd sammen et imponerende univers av personer og steder. (...) Dette skulle være den siste boka i søsterserien, men Riley har allerede lovet bok nummer åtte høsten 2022. (...) Og det vil glede mange både her i landet og verden rundt.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Hjertevarmt fra Lucinda Riley!»

Guri Hjeltnes, VG

Kunders vurdering

H
Heidi.L – 15.11.2022

– God bok,litt langtekkelig

A
Ak – 23.08.2022

– God lesning

H
Helena L.Eide – 20.07.2022

– Flott skrevet hele serien, spenning, kjærlighet, håp. Synd at Lucinda Riley har gått bort, men gleder meg få den siste bok om Pa Salt.

K
Kari – 16.11.2021

– Ok bok, litt langtrukket, derfor ikke like god som de første bøkene.

W
Wenche Wirgenes Berg – 07.07.2021

– Veldig fornøyd med alle bøkene, trist at forfatteren er død!

L
LS – 06.07.2021

– En fantastisk bok, som de tidligere bøkene. Så utrolig trist at hun er død, et stort tap av en flott forfatter :-(

G
Gretha Rognlie – 01.07.2021

– Altoppslukende. Lett og lese.God bok

M
Marita Kvanli – 30.06.2021

– Nok en fantastisk bok i serien, og en spennende og interessant innføring i Irlands historie.

L
Liv Aurud Berg – 30.06.2021

– Svarte absolutt til forventningene

I
Inger Fredriksen – 30.06.2021

– En spennende bok med en overraskende slutt.Venter i spenning på siste bok

G
Gunvor – 30.06.2021

– Den savnede søsteren

A
Anita Grini – 30.06.2021

– Enda en spennende og gripende bok av Lucinda Riley. Denne vekslingen mellom fortid og nåtid er genial, og at mye stemmer med historiebøkene, gjør alt så veldig nære og virkelig. En fornøyelse å lese.

B
Brit – 30.06.2021

– Fantastisk interessant og spennende historie.

L
Liss – 30.06.2021

– Jakten på den syvende søsteren

H
Heidi Løvli – 29.06.2021

– Bra bok. Og håper at vi også får lese den siste boken også., iom at forfatteren døde😒

K
Karen-Sofie Bergersen – 29.06.2021

– Litt tørr til å begynne med, ble mye bedre etter hvert.•8

E
Elisabeth Hjelmerud Sørensen – 29.06.2021

– Fantastisk! Like spennende, like vakker og like godt skrevet som de andre i serien.

K
Kate – 29.06.2021

– Lucinda Riley leverer som alltid! Kjempebra bok fra start til slutt.

A
Ann Kristin Aune – 29.06.2021

– Som alltid spennende og velskrevet bok av Licinda Riley

S
Suzanne Halvorsen – 29.06.2021

– Ikke så bra som de andre 6. Var for lenge å vente på boken, vanskelig og huske historien til de andre. Og for mye frem og tilbake i historie i denne boken. Ble veldig skuffet.

R
R. Laastad – 29.06.2021

– Har satt stor pris på alle hennes bøker. Ikke fått lest noe ennå av den siste, men ser fram til det

K
Kirsten Harstad – 29.06.2021

– Likte godt boken , ikke er 6 er , men synes det var interessant å lese om konflikt mellom protestanter og katolikker i Irland . Trist at forfatter er død . Synes hun som forfatter alltid gjorde gode grundige fakta opplysninger

U
Ulla gjessing – 29.06.2021

– Veldig bra

Å
Åse Manum Hesthagen – 29.06.2021

– Har ikke hatt tid til å lese den ennå

E
Evy Lomeland – 29.06.2021

– Jakten på den savnede søsteren

S
Sølvi Aas Hallem – 29.06.2021

– Boka kom i posten som avtalt, og ga meg noen herlige lesedager. Spennende, innholdsrik og lærerik som alltid. Jeg måtte lese meg opp på irsk historie og lærte mye om alle konfliktene landet var involvert i.

E
Elisabeth.munthejonassen@gmail.com – 29.06.2021

– Veldig bra, en skikkelig bladvender.

I
Inger Lise Kårstad – 29.06.2021

– En nydelig bok som er like god og spennende lesestoff som de andre 6 bøkene hun har skrevet… trist at hun døde… Venter og på den 8. boken som eg håper blir skrevet om Pa…💖

H
HT – 29.06.2021

– Trådene samles og den gode historien fortsetter.. Nok en utmerket bok av forfatteren🤩

E
Elin Weiseth – 29.06.2021

– Boken var spennende og tiden fløy avsted. Håper virkelig det kommer en bok til som en avslutning. Ble så lei meg når jeg leste at hun var død💙😥

E
Elisabeth – 29.06.2021

– Spennende slutt på De syv søstre. Anbefales!!

s
svanhild lillebostad – 29.06.2021

– Veldig fin bok men skuffet over at det ikkje vart en slutt.

A
Anne-Lynn – 29.06.2021

– Som alltid er det veldig godt skrevet bok. Det er så tydelig at hun har vært i de landene, enten det var i Brasil eller Norge eller flere av de andre landene så kjente jeg meg i igjen og det er vel det som gjør at man lever seg inn i hennes romaner med de personene som det fortelles om. Jeg har lest alle hennes bøker og så får vi håpe at bok nr.8 kommer ut.

L
Laila – 29.06.2021

– Måtte lese boken siden mysteriet ikke var 100 % ferdig løst ennå... Men så ble det ikke det nå heller! Blitt holdt på pinebenken gjennom de lovede 7 bøkene, så får vi vite at det kommer en nr 8. Det håper vel alle på, selv om budskapet om forfatterens død rystet alle. Takk for alle bøkene i serien!

A
Aina – 29.06.2021

– Elsker serien. Spent på om bok nr 8 kommer til å bli utgitt. Vi har mistet en utrolig flott forfatter 💕

G
Gro Elin Christensen – 29.06.2021

– En utrolig bra oppfølger av de foregående bøkene om søstrene! Man blir engasjert og «holdt i ånde» fra første til siste side!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 15.04.2021

– Lucinda Riley har med sine storslåtte underholdningsbøker blitt en av Norges aller største bestselgere, og på verdensbasis har bøkene hennes solgt over 13 millioner eksemplarer. Når man ser tilbake på serien 'De syv søstre' er det ikke vanskelig å forstå at bøkene hennes har fått en enorm tilhengerskare. På elegant vis tar hun leseren med fra dagens virkelighet, langt tilbake i tid, og gjerne kombinert med reiser rundt i verden. Som en av leserne hennes sier her på bokklubben.no: «Boken fenger fra første linje. Det å leve seg inn i helt nye miljøer er både spennende og informativt. Har lest hele serien og venter spent på neste.» Og her kommer neste. Med utgangspunkt i stjerneformasjonen Pleiadene, også kalt Syvstjernen, har Lucinda Riley gjennom snart sju bøker gitt oss historien om de sju søstrene og deres eventyr verden rundt. Etter å ha tatt med leserne innom de fleste kontinentene er alle søstrenes historie fortalt, bare den siste søsterens historie gjenstår.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den savnede søsteren:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv