Lucinda Riley: Den savnede søsteren
Den savnede søsteren - Lucinda Riley

Den savnede søsteren

; Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Serie: De syv søstre 7

«Lucinda Riley har skrudd sammen et imponerende univers av personer og steder. (...) Dette skulle være den siste boka i søsterserien, men Riley har allerede lovet bok nummer åtte høsten 2022. (...) Og det vil glede mange både her i landet og verden rundt.»

, Nettavisen Terningkast 5

Lucinda Rileys eventyrlige serie om adoptivsøstrene D'Aplièse har tatt verden med storm. Familien har fått en ledetråd til den siste søsteren, hun som har vært savnet i hele oppveksten deres. Endelig skal de kanskje få møte henne ... 

Les mer
Bestselgende forfatter
Bøkene folk snakker om
Serie
Populær
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Den syvende søsterens historie

Hvem kan den savnede søsteren være, undrer D'Aplièse-søstrene, og hvorfor har hun ikke vokst opp sammen med familien? De er villige til å reise jorda rundt for å finne henne så familien blir komplett! 

De seks adoptivsøstrene D’Aplièse får et håp om å finne den syvende, savnede søsteren. I årevis har adoptivfaren deres, milliardæren som går under kallenavnet Pa Salt, lett etter en kvinne som er blitt omtalt som «den savnede søsteren». 

Endelig har det dukket opp en pålitelig ledetråd, og de bestemmer seg for å prøve å spore henne opp. Kanskje hun til og med kan bli med dem når de skal samles til en høytidelig minneseremoni for Pa Salt, som gikk bort for et år siden. 

«Riley vet å punche inn miljøer, detaljer, godbiter og parallellhistorier i fortid og nåtid. Hun overvinner, ja, jeg innrømmer det, den mest standhaftige skeptiker med sin fortellerglede og fortellerevne.»

Guri Hjeltnes, VG

Men når de nærmer seg kvinnen for å finne ut om hun faktisk er den savnede søsteren, forsvinner hun. Kan det være at hun ikke ønsker å bli funnet? Eller er det noe annet hun flykter fra? Og hvordan kan hennes historie henge sammen med deres egen?

Hvem er den siste søsteren?
Søstrene ble alle adoptert av Pa Salt da de var spedbarn og fikk vokse opp trygt og godt under hans beskyttelse. Avtalen er at de alle sammen skal reise til Hellas for å legge en krans på vannet til hans minne, men da opplysningene om den syvende søsteren dukker opp, får de det travelt. Kun utstyrt med et navn, adressen til en vingård på New Zealand og en tegning av en unik, stjerneformet smaragdring, begynner søstrene jakten på sannheten om den mystiske kvinnen, hver på sin kant.

Lucinda Rileys imponerende fortellertalent slår ut i full blomst i denne eventyrlige romanserien.

Ledetrådene fører dem fra New Zealand til Australia, Canada, Frankrike, England og Irland. Underveis får søstrene nye, gode bekjentskaper og kommer nærmere hverandre igjen. Hver og en begynner de å tenke på hva slags framtid de ønsker for seg selv, nå som de er blitt kjent med sine historier.

Eventyrlig reise
Lucinda Rileys imponerende fortellertalent slår ut i full blomst i denne eventyrlige romanserien. Det var stjernehopen Pleiadene, kalt De syv søstre, som inspirerte henne til bøkene om adoptivsøstrene; storesøster Maia, stormsøsteren Ally, skyggesøsteren Star, perlesøsteren CeCe, månesøsteren Tiggy og solsøsteren Electra. De har alle fått navn etter stjernene i Pleiadene, men den syvende søsteren, Merope, har manglet i flokken – til nå … 

Den siste søsterens historie
«Da jeg fikk ideen til å skrive en serie bøker basert på De syv søstrene i Pleiadene, hadde jeg ingen anelse om hvor historien ville føre meg. Jeg var fascinert av tanken på at alle de mytologiske søstrene – i henhold til de legendene som omgir dem – var sterke og unike kvinner,» sier forfatteren. «De syv søstre er fortellinger om det å være menneske; om kjærlighet, glede, tap, redsel og smerte, og framfor alt om en gave som er viktigere enn noen annen, og  som har holdt oss i live gjennom de verste lidelser: HÅP.» 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 767
ISBN: 9788202702410
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The missing sister
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8182299
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Verdenssuksessen fortsetter

Lesere over hele verden venter på svaret; hvem er den syvende, savnede søsteren i Lucinda Rileys romanunivers?

Lucinda Rileys eventyrlige serie om adoptivbarna som kalles De syv søstre, er en verdenssuksess uten sidestykke. Og det er spennende å følge søstrene verden rundt i jakten på deres biologiske opphav. Riley fikk ideen til serien en kveld hun stod og så opp på stjernehimmelen. 'De syv søstre' refererer til stjernehopen Pleiadene, eller Syvstjernen. De er synlige fra nesten overalt på den nordlige halvkule og skinner fra solnedgang til soloppgang. Fortellingene om Pleiadene har blitt fortalt i ulike kulturer i årtusener. Som regel er bare seks stjerner synlige, og den syvende stjernen omtales gjerne som den forsvunne pleiaden.

«Riley skriver med en oppriktig pasjon for historie og mennesker og evner å bryte ned selve livets store drama til tablåer av gjenkjennelighet og universell hverdagsetikk ... serien er en formidabel komposisjon.»

May Grethe Lerum, NRK

Hun fulgte drømmen
Lucinda Riley er født og oppvokst i Irland, men var mye på reisefot i hele oppveksten. Hun reiste mye sammen med faren i Det fjerne østen og har også bodd en periode som voksen i Thailand. Som tenåring flyttet hun til London for å følge drømmen om å bli skuespiller. Hun landet roller i flere tv-serier og debuterte som forfatter i begynnelsen av tyveårene. Etter ti år med familieliv i fokus begynte hun å skrive igjen. Riley bor nå i Frankrike og Norfolk sammen med sin mann og fire barn.

Populære historiske romaner
Sukessforfatteren har gitt ut åtte bøker under pseudonymet Lucinda Edmonds, som er hennes pikenavn, før Orkideens hemmelighet kom i 2010, etterfulgt av en rekke populære historiske romaner før populariteten tok helt av med De syv søstre-serien. Søstrene D’Aplièse er alle adoptert av faren med kallenavnet Pa Salt, fra hvert sitt verdenshjørne. De har hatt en trygg og god oppvekst sammen, i et slott ved Genèvesjøen.

Da adoptivfaren døde, fikk de hver sine ledetråder de kunne følge for å finne sine biologiske foreldre. Reisen de legger ut på, gjør dem også mer kjent med seg selv og sine talenter.

Jorda rundt
Bøkene har tatt oss med til den første søsteren Maia sitt hjemland Brasil, vi har blitt med søster nummer to, Ally, på en historisk reise til Norge, den tredje, Star, fant sine røtter i England, den fjerde, CeCe, hos urbefolkningen i Australia, den femte, Tiggy, i borgerkrigens Spania, og den sjette, toppmodellen Electra, i kolonitidens Afrika. Spenningen er stor om hvem den syvende søsteren, hun som aldri fikk bli en del av søskenflokken, kan være – og hvordan hennes historie henger sammen med de andre søstrenes. 

Endelig skal vi få svaret! 

 

Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller i film, teater og tv, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis. Serien De syv søstre forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt den berømte stjernehopen med samme navn. 

 

«Lucinda Riley har skrudd sammen et imponerende univers av personer og steder. (...) Dette skulle være den siste boka i søsterserien, men Riley har allerede lovet bok nummer åtte høsten 2022. (...) Og det vil glede mange både her i landet og verden rundt.»

, Nettavisen Terningkast 5

«Hjertevarmt fra Lucinda Riley!»

, VG