Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

En moderne familie

«Det er et sus av Ingmar Bergman i dette portrettet av en helt vanlig familie; det loddes i dybden og rives i hjerterota.»

Adressa

«Det er et sus av Ingmar Bergman i dette portrettet av en helt vanlig familie; det loddes i dybden og rives i hjerterota.» Maria Årolilja Rø, Adresseavisen(terningkast 6)

Etter førti års ekteskap bestemmer Torill og Sverre seg for å skilles. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
«Det er et sus av Ingmar Bergman i dette portrettet av en helt vanlig familie; det loddes i dybden og rives i hjerterota.» Maria Årolilja Rø, Adresseavisen(terningkast 6)

Etter førti års ekteskap bestemmer Torill og Sverre seg for å skilles. De er sytti år, nylig pensjonert - og føler seg ferdige med familieprosjektet.

Det gjør ikke deres tre voksne barn: Liv, Ellen og Håkon.

For dem er familien fremdeles et viktig omdreiningspunkt, og opphavet til deres egne verdier, valg og ambisjoner.

Når foreldrene skiller seg, rokker det ved grunnlaget for hver og en av søsknene - men også ved den balansen og dynamikken som finnes i familien.

Gjennom de tre søsknenes ulike blikk, fortelles en historie om tilhørighet, oppbrudd og konsekvenser - og om hva som egentlig utgjør en familie.

«Bravo Flatland (...) denne boka sitter som et blinkskudd.» Cathrine Krøger, Dagbladet (terningkast 6)

«Dramatikken i våre vanlige liv, dynamikken i relasjonene og hvordan en skilsmisse kan rykke oss ut av posisjon, er beskrevet med stor ømhet, farge og friskhet.» Torborg Igland, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

«Helga Flatland beviser på ny at hun er en usedvanlig skarp og klok observatør av mennesker.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«... et ubehagelig nært familiedrama med et tema som angår oss alle. (...) En moderne familie er en av bøkene som bør leses.» Janne Bjørgan, Hamar Arbeiderblad

«En moderne familie er en viktig roman som diskuterer mellommenneskelige utfordringer alle kan kjenne seg igjen i.» Anne Cathrine Straume, NRK

Medlemsvurdering:
Boka var vanskelig å legge fra seg. Temaet "skilsmisse" er alltid aktuelt, men det som gjør boka spesiell i mine øyne er at Flatland lar alle de tre søsknenes følelser og reaksjoner få en stemme. Det er det som gir boka en egen dynamikk.

Elisa Granly

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
238
ISBN
9788203363245
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
20 x 13 cm
Priser
Bokhandlerprisen 2017

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det er et sus av Ingmar Bergman i dette portrettet av en helt vanlig familie; det loddes i dybden og rives i hjerterota.»

Maria Årolilja Rø, Adressa

«Bravo Flatland (...) denne boka sitter som et blinkskudd.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Dramatikken i våre vanlige liv, dynamikken i relasjonene og hvordan en skilsmisse kan rykke oss ut av posisjon, er beskrevet med stor ømhet, farge og friskhet.»

Torborg Igland, Fædrelandsvennen

«Helga Flatland beviser på ny at hun er en usedvanlig skarp og klok observatør av mennesker.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«... et ubehagelig nært familiedrama med et tema som angår oss alle. (...) En moderne familie er en av bøkene som bør leses.»

Janne Bjørgan, Hamar Arbeiderblad

«En moderne familie er en viktig roman som diskuterer mellommenneskelige utfordringer alle kan kjenne seg igjen i.»

Anne Cathrine Straume, NRK P2

Kunders vurdering

K
Kari – 02.05.2019

– Innfallsvinkelen med å se historien frå hvert av de voksne barnas ståsted gir interessante betraktninger av hvordan de opplever foreldrenes skilsmisse. Det blir tre helt forskjellige fortellinger om samme historie. Flatland har et veldig godt grep om å formidle søstrenes historier, men jeg synes hun mister litt av grepet når hun kommer til lillebrorens opplevelse. Der mistet hun den femte stjerna fra meg!

I
Inger Karin Pedersen – 06.03.2019

– Velskrevet, aktuell bok.

C
Cecilie – 05.02.2019

– En moderne familie

C
Cecilie – 09.01.2019

– Bo

H
Hilde Indrebø – 12.11.2018

– Eg likte boka

G
Gunhild Haga Vikanes – 31.10.2018

– En moderne familie

E
Elisa Granly – 03.10.2018

– Boka var vanskelig å legge fra seg. Temaet "skilsmisse" er alltid aktuelt, men det som gjør boka spesiell i mine øyne er at Flatland lar alle de tre søsknenes følelser og reaksjoner få en stemme. Det er det som gir boka en egen dynamikk.

K
Kari – 20.09.2018

– Jeg likte boka. En skilsmisse som kommer uventet på 3 voksne barn og problemstillingene hver enkel opplever. Boka vil ikke passe alle, den er ikke spennende, men veldig godt skrevet. Spesielt hvis en kan forestille seg problemene. Kunne skjedd i enhver familie med flinke oppegående folk. Slik denne familien fremstilles.

L
LGK – 19.09.2018

– En velskrevet roman om hvordan voksne barn kan reagere på foreldrenes skilsmisse. Virker kanskje litt kunstig at de tre søsknene også har hver sine tidsaktuelle problemer som gir forfatteren anledning til å utbrodere om f.eks. temaet ufrivillig barnløshet. Men interessant og engasjerende lesning.

N
Natia J – 17.09.2018

– Veldig god forståelse av menneskes natur. Dyp og interessant.

K
Kristin – 01.08.2018

– God og lettlest

O
Olaug – 23.07.2018

– En moderne familie

O
Oddlin Stave Aadland – 22.06.2018

– En moderne familie

H
Henry Jovik – 23.12.2017

– Helga Flatland har kreert en perle av en bok. Ikke mulig å legge fra seg for den er fullført, men desverre skjedde det alt for fort. Igang med hennes triologi,

I
I. Tjaberg – 15.11.2017

– Kort og godt, denne anbefales!

L
Lisbeth Gjerde Jonsberget 17 6009 Ålesund – 14.11.2017

– En moderne familie

S
Stine – 23.10.2017

– Verdt å lese

I
Inger S.H. – 06.10.2017

– En moderne familie

I
Inger Lagset Egeland – 20.09.2017

– En av de mest kjedelige bøker jeg har lest. Ikke noe nytt. Altfor langdryg, men jeg klarte å lese den helt ut,. jeg hadde håpet at det kanskje kunne bli et clue mot slutten, men , nei. Ikke en gang en konklusjon. Kan ikke forstå at denne skulle få terningskast 6. Ingen litterær høydare.

H
Hanne – 20.09.2017

– En velskrevet bok til ettertanke.

S
Siri – 19.09.2017

– Om en skilsmisse og barn som aldri slutterå være barn

N
Nina Hellvik – 15.09.2017

– Anbefales... tankevekkende og morsom historie om mellommennesklige relasjoner... Jeg lærte, undret, humret underveis. Men først og fremst koste meg med en god og engasjerende bok.

M
Marit Rundberg – 13.09.2017

– De tre søsknenes reaksjon på foreldrenes beslutning henger litt i løse luften, etter min mening. Konklusjonen er kanskje at det individuelle prosjektet som en skilsmisse er, er like vanskelig for barna uansett når i livet det skjer. Vi er ikke så uavhengige og individualistiske som vi innbiller oss, og det er både tradisjonelt og umoderne i vår tid.

H
Helena – 13.09.2017

– Boka er skrevet med stor innsikt i problematikken.Skilsmissen belyses fra forskjellige sider og den anbefales sterkt.

M
Marianne Engebretsen – 12.09.2017

– Noe anneledes og spennende bok.Boken fenget fra første side.

H
Hildegunn – 11.09.2017

– Nok en gjenkjennelig skildring av vår tid!

I
Inger Karin Ø. Lønnum – 11.09.2017

– For en forfatter! Glitrende portrettering! For en klokskap! Tankevekkende!

A
ASTRID ØIE Tveit – 11.09.2017

– spennende

A
Annikken – 11.09.2017

– En fin historie, en sår historie, og ikke minst en viktig historie om omveltningene i livet som følge av en skilsmisse, tross at barna har blitt voksne. Flatland tør sette ord på temaer som både skilsmisse og barnløshet, på en måte som gjør at leseren selv kjenner på sårbarheten og håpløsheten hos hovedpersonen. Språket er flytende og levende. Rett og slett en god bok. Får ikke full score hos meg fordi slutten kommer litt brått, og jeg sitter igjen med litt for mange spørsmålstegn enn det jeg liker når en bok er slutt.

H
Hanne Marie Sørum – 10.09.2017

– Litt spennende å lese om tre søskens opplevelse og liten forståelse av foreldrenes skilsmisse i voksen alder

B
Bjørg Marit – 09.09.2017

– Flatland skriver utrolig bra, men emnet denne gangen er ikke like engasjerende som i hennes tidligere bøker. Forstår ikke helt reaksjonene til de voksne barna her, at foreldrene velger å gå ifra hverandre i godt voksen alder burde vel ikke være så vanskelig...Men følge denne forfatteren videre kommer jeg garantert til å gjøre:-)

K
Kari Johansen – 09.09.2017

– Jeg likte boken veldig godt. Godt språk og lettlest. Veldig aktuelt tema. Anbefales 👍

T
Tordis Sandvik – 08.09.2017

– Ein aktuell roman, med gode personskildringar. Me kjem under huden på dei ulike personane i fam. Klarte ikkje å legge den frå meg. Variert og godt språk.Kan anbefalast

M
Marianne – 08.09.2017

– Boken ga meg mange muntre stunder siden jeg lett kunne relatere ting til vår egen familie. Bra skrevet!

M
M B Raastad – 08.09.2017

– En moderne familie

T
Turid Sira Kotte – 08.09.2017

– En forfatter med godt språk! Likte oppdelingen av romanen.

B
Bjørg meijer – 07.09.2017

– En moderne familie

T
Torild wahl – 07.09.2017

– dette var, for min del, ingen page turner, mange av sidene var helt uvesentlige for selve historien. Denne tror heg ikke jeg vil anbefale videre.

E
Elin Fladseth – 07.09.2017

– Aktuell,deilig og morsom skrevet👍

E
Elisabeth N. Isaksen – 07.09.2017

– En stort sett velskrevet bok om lynnedslag i familien. Hva skjer med sønner/døtre nå deres opphav skiller seg i godt voksen alder. Velformulerte og inngående betraktninger sett fra de tre søsknenes ståsted. Boken gir også en bra skildring av hvordan vi som mennesker har ulike oppfatninger av dramatiske familiebegivenheter og forandringer. Mulig vi har noe å lære her.

L
Lise-lotte trobe – 07.09.2017

– En moderne familie

M
Marit – 17.08.2017

– ...i alle fall sammenlignet med hva Vigdis Hjorth fikk til i "Arv og miljø". Bøkene minner meg om hverandre, men denne er langt mildere og snillere. Konfliktene tar liksom ikke av... I stedet for krutt og handling, blir dette litt "sutrete". Helga Flatland skriver som vanlig godt, men hun engasjerer meg ikke like mye som tidligere, kjenner jeg.

H
Harald Kjærheim, nettredaktør – 06.07.2017

– Suverent velskrevet og utforskende om hva som skjer med familiemedlemmer når grunnvollene i familien rystes. Hva gjør det med oss som søsken, med forholdet til foreldrene våre og barna våre? Hvordan kan vi i mellomgenerasjonen fortsette å holde sammen når forbildene våre går fra hverandre? I Helga Flatlands hender blir dette en høyst relevant roman som setter tankene og samtalene i sving.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 26.06.2017

– Vi opplever alle situasjoner på ulik måte. Alt etter hvem som forteller kan en sak sees fra flere sider. I det som har blitt hetende «Alle vil hjem-trilogien» brukte Helga Flatland dette grepet med svært stort hell. Sjelden har jeg lest mer gripende beretninger fra de ulike personene i en fortelling – alle erfarer opplevelser på sin måte. I En moderne familie gjør Helga Flatland det igjen, med minst like stort hell. Hun veksler mellom å gi stemme til tre voksne søsken som alle har sine versjoner av barndom, oppvekst, forholdet seg imellom og ikke minst hvor tett knyttet de hver og en er til foreldrene sine. «Hun kan bli en av våre mest sentrale samtidsforfattere» sa Dagbladet da de anmeldte trilogien. Etter å ha lest En moderne familie kan jeg slå fast at de fikk rett.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En moderne familie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv