Nei og atter nei

roman

«Ja og atter ja! Misantropisk roman med snert og vidd som tar tidsånden på kornet ... Nina Lykke lykkes utrolig godt med sin nye bok om ulykkelige mennesker fra middelklassen ...»

, VG Terningkast 5
Ingrid og Jan har vært gift i et kvart århundre og bor med to sønner i en villa på Nordstrand. Guttene er store nok til å regnes som voksne, men oppfører seg som hotellgjester. For Ingrid har både familielivet og læreryrket mistet glansen. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
80,-

Veil. pris: 179,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 99,-
Spar: 80,-

Veil. pris: 179,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Ingrid og Jan har vært gift i et kvart århundre og bor med to sønner i en villa på Nordstrand. Guttene er store nok til å regnes som voksne, men oppfører seg som hotellgjester. For Ingrid har både familielivet og læreryrket mistet glansen. Jan, derimot, får opprykk til avdelingsdirektør i departementet og blir overmannet av en ny og energisk giv. Og av den langt yngre rådgiveren Hanne, som er i ferd med å bli akterutseilt på familiefronten. Det er på tide å ta grep.

«Nei og atter nei» er en skarp, morsom og ubehagelig roman om kjernefamiliens kår i et samfunn hvor øyeblikkets lyst er den edleste ledestjerne og ingenting er så drøyt at det ikke kan forsvares med individets trang til frihet.

Fakta

Anmeldelser

«Ja og atter ja! Misantropisk roman med snert og vidd som tar tidsånden på kornet ... Nina Lykke lykkes utrolig godt med sin nye bok om ulykkelige mennesker fra middelklassen ...»

, VG Terningkast 5

«Lykke viser gang på gang at hun har en egen evne til å sette ord på en moderne livsfølelse. Romanen kan leses som en kritikk av kulturen, men fungerer samtidig som en mer eksistensiell refleksjon over nåtidens livsvilkår.»

, Bergens Tidende Terningkast 5

«Knivskarpt, dyptborende og intenst trekantdrama som opptrer som en sidevender ... Anbefales!»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Lykke skriver skarpt og avslørende om konvensjonelle liv.»

, Dagbladet Terningkast 5

«En sterk og viktig bok, innsiktsfull inntil det smertefulle om våre kompliserte liv.»

, A-magasinet

«Nina Lykke skriver kjapt, treffende og gjenkjennelig. (...) Kanskje er hun den skarpeste satirikeren i norsk litteratur i dag.»

, NRK P2

«... det er en situasjon som skriker etter satire, og Lykke leverer. Skjønt hennes ambisjon strekker seg lenger enn til vennlig humor. »

, Aftenposten

«I glimt ser samtidens overflod og dekadanse ut som romanens angrepsmål ... Sterkest slår likevel disse scenene fra oppløsningen av et ekteskap, når mer tidløse størrelser som kjærlighet, svik og frihetslengsel spiller de sentrale rollene.»

, Morgenbladet

«Nina Lykke er skikkelig morsom. Latteren som «Nei og atter nei» stadig frambringer, er av den mørkere sorten, den har et lite grøss i seg »

, Klassekampen

«Hylende morsomt, smertefullt treffende om middelklassens indiskrete sjarm - og angst. (...) Boka er velskrevet og underholdende, og tegner et overbevisende bilde av 'de store forventningers misnøye'. Oppfølger, ja takk!»

, Dagsavisen

«Framfor alt er det kombinasjonen av de ulike elementene - skarpheten, humoren og kritikken, som imponerer. Nina Lykke har funnet en form som fungerer uten å overdrive verken avsløringene eller humoren.»

, Hamar Arbeiderblad

«Forfattaren har fabelaktig innsikt i kjærleikens vekst og fall. Ho har dessutan ei fantastisk evne til å gjera midtlivskrisa til stor underhaldning, utan at den tragiske dimensjonen glipp.»

, Dag og Tid