Neiden 1970

; Øyvind Torseter (Illustratør)

«Anbefales!»

, Altaposten Terningkast 6
I Neiden 1970 skriver Ingeborg Arvola om barndommen sammen med faren i den kvenske bygda Neiden i Øst-Finnmark. Faren spiser epler i underbuksa og vasker kopper og sokker i samme vann. Fisketurene varer gjennom natta og fyllekulene enda lenger. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ventes til lager 25.05.2023

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Ventes til lager 25.05.2023

I Neiden 1970 skriver Ingeborg Arvola om barndommen sammen med faren i den kvenske bygda Neiden i Øst-Finnmark. Faren spiser epler i underbuksa og vasker kopper og sokker i samme vann. Fisketurene varer gjennom natta og fyllekulene enda lenger. Samlivet deres er fylt av glede, tilhørighet, fylleangst og flid. Barndom og voksenliv reflekterer hverandre i denne sterke og sarte romanen.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Solgunn Solli, Altaposten

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202790110
Utgave: 1. utg.
Format: 19 x 12 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Anbefales!»

, Altaposten Terningkast 6

«Ja, Ingeborg Arvola gjør det i denne romanen. [...] det hun forteller kommer nær og griper oss. [...]Det er ei vakker bok, skrevet med stor kjærlighet, åpenhet og varme. Den handler mye om raushet, aksept og forståelse for ulike liv. Jeg koste meg, lot meg berøre - og jeg tror svært mange vil ha nytte og glede av å lese romanen.»

, Nordlys

«Gjennom mer enn seksti små, snapshot-aktige minnebilder eller historier, uten overskrifter eller bevisst oppbygd spenningskurve, med romanens åpningsord «Jeg og faren min» som hyppig gjentatt, gjennomgripende mantra, tegnes med mange enkle ord bildet av en mann som representerer nærhet, utfordringer, spenning og er elsket av den vesle datteren sin også når han drikker for mye, snubler, snøvler, sovner og svikter sine omsorgsplikter.»

, Stavanger Aftenblad