Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vi er brødrene Eikemo

roman

«Terningkast 6! [G]jennomarbeidet, velskrevet, lett å lese, ispedd humor, analyse, omtale av vanskelige hendelser med varme, varsomhet og kjærlighet.»

Guri Hjeltnes, VG

Det er lys i vindauget i tredje etasje i Berjaflotvegen 9. Der står Per Eikemo, 86 år gammal, og ser ut over Odda. Dette er ikkje hans tid, og det er ikkjelenger det Odda han kjenner. Men huset står, huset som far hans bygde, og som Per sjølv måtte overta som 14-åring da faren døydde. Les mer

429,-
Sendes innen 1 virkedag
Det er lys i vindauget i tredje etasje i Berjaflotvegen 9. Der står Per Eikemo, 86 år gammal, og ser ut over Odda. Dette er ikkje hans tid, og det er ikkjelenger det Odda han kjenner. Men huset står, huset som far hans bygde, og som Per sjølv måtte overta som 14-åring da faren døydde. Her voks han opp, saman med dei fire brørne sine, den eine villare enn den andre. Dei har halde det gåande med husbygging, idrettslag, amerikareiser og maratonløp. Dei fire etasjane har alltid vore fulle av liv og prosjekt. No er det berre Per igjen i huset - og klokka som stadig tikkar og går.

Marit Eikemo, som sjølv voks opp i Berjaflotvegen 9, har skrive ei underhaldande og rørande forteljing om eit hus, ein familie og ein industristad. Boka er ein sørgjesong og ei kjærleikshistorie om alt som går tapt, om det som formar oss og om krafta som held oss i live.

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk
Sider
245
ISBN
9788234012174
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
21 x 14 cm
Nr
8224773

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Terningkast 6! [G]jennomarbeidet, velskrevet, lett å lese, ispedd humor, analyse, omtale av vanskelige hendelser med varme, varsomhet og kjærlighet.»

Guri Hjeltnes, VG

«Terningkast 5! Marit Eikemo skriver mye fint om faren og brødrene hans, i små iakttakelser og antakelser, i kloke refleksjoner og skarpe observasjoner, i alt hun har sett og hørt og samlet på. Hun ser disse menneskene, kjenner dem, forsøker å forstå dem. Hun gjør heimstaden allmenn og det individuelle universelt. Odda kan være hvor som helst, og vi har alle et par av brødrene Eikemo i familien. Det er vel det som er kunsten.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Godt og ekstremt vestlandsk familieportrett . [B]alanserer fint mellom det nære og norgeshistoriens kraftlinjer ... Dels utgjør denne romanen en slags slektsmytologisk greatest hits, et knippe finmeislede anekdoter – noen komiske, andre mer melankolske ... [F]orfatteren evner å skape litteratur av familiens private bedrifter, ikke minst ved å sette dem inn i en større, historisk sammenheng.»

Leif Bull, Dagens næringsliv

«Vellykket slektskrønike. Marit Eikemos familiesaga frembringer både latter og tårer»

Mari Grydeland, Aftenposten

«Eikemos familieberetning er et interessant vitnesbyrd om veien til det moderne Norge ... uten store ord eller klisjeer, evner forfatteren å gjøre de svært personlige tapene til universelle beretninger om sorg. Den fryktløse åpenheten om konsekvensene av store tap, gjør boken relevant langt utover brødrene Eikemos krets.»

Josefine Gjerde, Vårt Land

«Med ‘Vi er brødrene Eikemo’ opnar Marit Eikemo døra til eit nytt rom i forfattarskapen … ei historie om kva det inneber å bu i ansvaret sitt, slik Eikemo har skrive at far hennar har gjort, sidan den dagen han sjølv blei farlaus og vaksen over natta. Portrettet av faren er det minst spektakulære, men også det varaste og finaste i boka - utan omsveip og ein smule tragisk, men fullt av anerkjenning, forståing og respekt.»

Eivind Myklebust, Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vi er brødrene Eikemo:

Min kamp

Karl Ove Knausgård
Innbundet 
336,- 369,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Beviset

Agota Kristof
Innbundet 
308,- 339,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv