Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hvis det skulle komme et menneske

Korsgaard er mottaker av De Gyldne Laurbær - Danmarks viktigste bokpris. Første bind i trilogien som har solgt mer enn 320 000 eksemplarer i Danmark.

Hvis det skulle komme et menneske er en sterk roman om fattigdom i utkanten av det danske velferdssamfunnet, om å være barn i en familie som mangler overskudd både av penger og følelser. Les mer

199,-
Ventes til lager 24.05.2024
Korsgaard er mottaker av De Gyldne Laurbær - Danmarks viktigste bokpris. Første bind i trilogien som har solgt mer enn 320 000 eksemplarer i Danmark.

Hvis det skulle komme et menneske er en sterk roman om fattigdom i utkanten av det danske velferdssamfunnet, om å være barn i en familie som mangler overskudd både av penger og følelser. Og om å være overlatt til seg selv og måtte ta altfor mye ansvar altfor tidlig i livet. Men det er også fortellingen om en oppfinnsom og nysgjerrig gutt med stor skapertrang. En gutt som kommer til å vokse opp og finne sin egen vei, uansett hvilken motgang livet byr på. Og ikke minst å aldri, ALDRI glemme hvor man kommer fra.
Korsgaard forteller med så mye svart humor og så sterk empati med personene sine, at boken er umulig å legge fra seg. Danske kritikere har ikke spart på superlativene og har blant annet beskrevet den som «brutal, bevegende og rørende vakker ... uhyre vellykket debutroman ... på samme tid overbevisende og livsbejaende.»

Thomas Korsgaard er født i 1995. Han har utgitt én novellesamling, som han ble nominert til EUs litteraturpris for, og trilogien om Tue, som han blant annet har blitt æret med De Gyldne Laurbær for.

Medlemsvurdering:
En ærlig og usminket oppvekstroman skrevet på en sånn måte at du omtrent kan lukte omgivelsene som beskrives; stanken av døde griser og skitne, navnløse hunder som fyller gårdstunet der hovedpersonen Tue vokser opp. Korsgaard skriver slik at du raskt blir investert i handlingen, og jeg tok meg selv i å stadig tenke på boka mellom hver gang jeg satt meg ned for å lese. Jeg elsket både språket og hvordan romanen er bygget opp av enkeltstående hendelser. Sammen tegner disse glimtene fra Tues liv et bilde av et oppvekstmiljø med åpenbare skyggesider og en hovedkarakter som kjemper for å ikke la seg sluke av dem. Jeg gleder meg enormt til å lese de neste to bøkene.

Mie

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788234710933
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Serie
Tue 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
Solfrid – 02.04.2024

– Lettlest og godt skrevet.

T
Tore – 02.04.2024

– Jeg forstår ikke hvorfor denne blir skrytt opp i skyene. Kjedelig og grunn.

L
Liv Bakken – 27.07.2023

– Medlemsvurdering

E
Eli Rønningen – 27.06.2023

– Boka var levende og godt fortalt. Det var god beskrivelse av tøffe oppvekst- og familieforhold, men det var mye humor og varme også. Den var medrivende og lettlest. Men om jeg syntes den var så god at jeg venter på de to oppfølgerne er jeg mer usikker på. Kanskje ikke interessant nok, dyptpløyende nok. Men en veldig god debutroman.

E
Eva Gravem Knutsen – 27.06.2023

– Jeg ble dradd inn i hverdagen til menneskene på denne gården og kunne nesten visualisere hvordan det så ut . Gleder meg allerede til oppfølgeren

M
Mie – 09.06.2023

– En ærlig og usminket oppvekstroman skrevet på en sånn måte at du omtrent kan lukte omgivelsene som beskrives; stanken av døde griser og skitne, navnløse hunder som fyller gårdstunet der hovedpersonen Tue vokser opp. Korsgaard skriver slik at du raskt blir investert i handlingen, og jeg tok meg selv i å stadig tenke på boka mellom hver gang jeg satt meg ned for å lese. Jeg elsket både språket og hvordan romanen er bygget opp av enkeltstående hendelser. Sammen tegner disse glimtene fra Tues liv et bilde av et oppvekstmiljø med åpenbare skyggesider og en hovedkarakter som kjemper for å ikke la seg sluke av dem. Jeg gleder meg enormt til å lese de neste to bøkene.

K
Kari Virik – 30.05.2023

– Forventet meg mer etter alle lovordene. Litt kjedelig

T
Terje – 10.05.2023

– Dette er en fin bok, og jeg syns ikke den har mange åpenbare svakheter. Men jeg mener at de so omtaler den som "fantastisk" og "et mesterverk" har lagt lista lavt. Dette er grei litteratur, men etter mitt syn langt fra mesterlig.

M
Mandy – 08.05.2023

– Mørk, rørende og fantastisk oppvekstroman. Korsgaard sier mye med få ord, og noen ganger blir det ikke sagt, men du skjønner det likevel. Gleder meg til de neste to bøkene om Tue.

k
kegerdal – 19.04.2023

– Hverdagslivet til en rampunge.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvis det skulle komme et menneske:

Sult

Knut Hamsun
Innbundet 
409,- 449,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken
Ny!

Enken

Helene Flood
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv