Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sult

Denne utgaven av Sult er basert på Samlede verker (2007-2009). Teksten har her gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål.

Sult utkom første gang i 1890 og ble Knut Hamsuns store gjennombrudd som forfatter. Les mer

289,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Denne utgaven av Sult er basert på Samlede verker (2007-2009). Teksten har her gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål.

Sult utkom første gang i 1890 og ble Knut Hamsuns store gjennombrudd som forfatter. Samtidig representerte boken noe nytt i norsk litteratursammenheng. Den skildrer en fattig skribent som lever på sultegrensen i 1880-årenes Kristiania. Selv strevde Hamsun som ung mann med å overleve i hovedstaden, der sosiale og kunstneriske ambisjoner sto i grell kontrast til hans virkelige liv som fattig og arbeidsløs. Sult har blitt stående som en av de norske klassikerne, og fascinerer stadig nye lesere.

Medlemsvurdering:
Boken skildrer en mann som kjemper med seg selv på flere plan. Hva sult og psyken blir altoppslukende og hvor lett jeg dras inn i mannens fortvilelse og skam.

Bente

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205562714
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

B
Bente – 21.09.2018

– Boken skildrer en mann som kjemper med seg selv på flere plan. Hva sult og psyken blir altoppslukende og hvor lett jeg dras inn i mannens fortvilelse og skam.

B
Benjamin – 03.02.2017

– I dette korte nervedramaet viser Hamsun noe ingen før han hadde gjort. Han gir jeg-personen en dybde og realisme som på denne tiden var noe helt nytt. Historien og nerven biter seg fast fra første stund.

T
Trine – 12.09.2009

– Knut Hamsun regnes som en av de første modernistene i norsk litteratur, og "Sult" var Norges første modernistiske roman. Med en jeg-forteller som leseren ser langt inn i sjelen på kom Hamsun med noe nytt. Jeget i boken er en fattig mann som lever på sultegrensen i Kristiania i 1880-årene. Han er en selvbedrager som vil ikke innrømme hvor dårlig det står til. Han lyver både for seg selv om andre. Boken inneholder mye indre monolog, og det er ikke den ytre handlingen som er viktig. Det sentrale her er det som skjer innvendig i mannen. Første gang jeg leste boken gikk jeg på videregående, da var boken for vanskelig for meg og jeg likte den overhodet ikke. Nå synes jeg dette er en av de beste romanene norsk litteratur har å by på.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sult:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv