Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fengslende sosiologi

makt, straff og identitet i Trondheims fengsler

«Samlet sett gir antologien viktige bidrag til kunnskaper, innsikter og diskusjoner om fengsler og fanger i Norge i dag.»

Hedda Giertsen, Sosiologen.no

Denne boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

I sosiologien har fengselet alltid vært et attraktivt studieobjekt. Her demonstreres den sosiale virkelighetens grunnleggende begreper så klart og tydelig som få andre steder i det moderne samfunnet. Les mer

379,-
Paperback
Produseres på bestilling
Denne boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

I sosiologien har fengselet alltid vært et attraktivt studieobjekt. Her demonstreres den sosiale virkelighetens grunnleggende begreper så klart og tydelig som få andre steder i det moderne samfunnet. Sosiale avvik og stigma, utstøting og integrering, kontroll og disiplin, makt og ulikhet er alle eksempler på sosiologiske nøkkelbegreper som krystalliseres i fengselets hverdagsliv.

I antologien Fengslende sosiologi. Makt, straff og identitet i Trondheims fengsler presenteres i alt tolv vitenskapelige, fagfellevurderte kapitler som diskuterer ulike sider ved fengselet som sosialt fenomen, både som en del av og som et uttrykk for samfunnet

De fleste bidragene bygger på empiriske studier ved høy- og lavsikkerhetsfengslene i Trondheim, men analysene har bredere relevans - både empirisk og teoretisk - for forståelsen av makt, straff og identitet i de norske strafferettsinstitusjonene. De fleste forfatterne er tilknyttet Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og instituttets prosjekt «Fengslende sosiologi». Flere av tekstene er skrevet av tidligere masterstudenter i sosiologi og presenterer bearbeidede analyser fra deres masterprosjekter.

Målgruppen for antologien er forskere, utøvere i praksisfeltet, studenter og andre med interesse for fengselet som sosial institusjon og strafferettsinstitusjonene mer allment.

Detaljer

Forlag
NOASP / Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
292
ISBN
9788202636388
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
24 x 17 cm

Anmeldelser

«Samlet sett gir antologien viktige bidrag til kunnskaper, innsikter og diskusjoner om fengsler og fanger i Norge i dag.»

Hedda Giertsen, Sosiologen.no

«Boken har mange kvaliteter. Den er uttrykk for og viser tydelig den tematiske og perspektivmessige bredden i fengselsforskningsfeltet i Norge og internasjonalt. [...] Den kan varmt anbefales som et mangfoldig portrett av en bestemt fengselsinstitusjon, og som et uttrykk for et svært vellykket pedagogisk eksperiment.»

Thomas Ugelvik, Norsk sosiologisk tidsskrift 1/2019

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fengslende sosiologi:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv