Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kongonotatene

roman

«... interessant, troverdig - og ganske skremmende.»

Torborg Idland, Fædrelandsvennen

Hvordan skrive en fortelling basert på virkelige hendelser når man ikke kan stole på at noen snakker sant? En forfatter tar på seg et oppdrag fra en spillefilmprodusent og reiser til Kongo for å skrive et manus om de to dødsdømte norske fangene Tjostolv Moland og Joshua French. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Hvordan skrive en fortelling basert på virkelige hendelser når man ikke kan stole på at noen snakker sant? 

En forfatter tar på seg et oppdrag fra en spillefilmprodusent og reiser til Kongo for å skrive et manus om de to dødsdømte norske fangene Tjostolv Moland og Joshua French. I militærfengselet i Kinshasa presenterer de to ham for den «brutale og sanne historien» om hva som egentlig skjedde da sjåføren deres ble skutt og drept på en jungelvei i Øst-Kongo i 2009. Men kan forfatteren stole på «sannheten»? Var de to eks-soldatene oppriktige, eller dekket deres fortelling over noe annet og mer betent? 

Basert på virkelige hendelser er Kongonotatene en roman om et land i krise og om en sannhetsforståelse i sammenbrudd. Forfatteren strever med å finne ut av hva han kan tro på i Kongo, men langsomt avdekkes likevel en mørkere og mer brutal virkelighet som også kommer til å påvirke forfatterens eget liv, hans forståelse av sin egen bakgrunn, og den rollen han prøver å innta som skrivende menneske i spennet mellom diktning og tvilsomme sannheter. 

«Eg vil påstå at ingen norske forfattarar – eller kritikarar – har eit betre grep om forholdet mellom fiksjon og fakta enn Frobenius. Han ser risikosonene, han ser nyansane, og han ser dei frå ulike og til dels overraskande vinklar. Så også denne gongen.» 

Marta Norheim, NRK Bok 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
302
ISBN
9788205512108
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... interessant, troverdig - og ganske skremmende.»

Torborg Idland, Fædrelandsvennen

«'Kongonotatene' er blitt en uhyre reflektert og klok roman om en vanskelig og betent sak.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Eg vil påstå at ingen norske forfattarar – eller kritikarar – har eit betre grep om forholdet mellom fiksjon og fakta enn Frobenius. Han ser risikosonene, han ser nyansane, og han ser dei frå ulike og til dels overraskande vinklar. Så også denne gongen. »

Marta Norheim, NRK Bok

«Frobenius’ argument for fiksjonen synes å være at den gir rom for tvil. I en verden av skråsikkerhet og journalistikk kan romanen åpne for usikkerheten som er virkelighetens egentlige grunnbetingelse. »

Aage Borchgrevink, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongonotatene:

Fengslet

Andreas Ribe-Nyhus
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv