Myten om Sisyfos - 
      Albert Camus
    
      Bernt Vestre

Myten om Sisyfos

essay om det absurde

; Bernt Vestre (Oversetter)

Med nytt innledende essay av Dag Solstad. FRA FØRSTE SIDE - Ja, fra første setning er Myten om Sisyfos en tekst som griper fatt i leseren med et dødsens alvor. Slik verkets undertittel angir, dreier det seg om et «essay om det absurde». Les mer
Vår pris
249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Med nytt innledende essay av Dag Solstad. FRA FØRSTE SIDE - Ja, fra første setning er Myten om Sisyfos en tekst som griper fatt i leseren med et dødsens alvor. Slik verkets undertittel angir, dreier det seg om et «essay om det absurde».
I Myten om Sisyfos tenkes det så å si på avgrunnens rand. Dette dødsens alvor er tilstede ikke bare gjennom tekstens høye trykk og temperatur. Både alvoret og døden tematiseres faktisk allerede i verkets åpningssetning: «Det finnes bare ett virkelig alvorlig filosofisk problem: det er selvmordet.» Også videre klinger alvoret og døden med i teksten - både i påvisningen av hvordan livets absurditet «kan slå hvilket som helst menneske i ansiktet på hvilket som helst gatehjørne», i den nådeløse demaskeringen av menneskets flukt fra det absurde, i diskusjonen av forholdet mellom det absurde og selvmordet, og i utlegningen av det absurdets etiske konsekvenser. For dypest sett er det i døden, i vissheten om menneskets dødelighet at følelsen av livets absurditet har sitt utspring. «Under det dødbringende lys fra denne skjebne, viser nytteløsheten seg.»


- Å avgjøre om livet er verdt å leve eller ikke verdt å leve, det er svaret på filosofiens fundamentale spørsmål. Eller er det det?

- Gjennom verkets første kapittel, «Det absurde og selvmordet», leder slike betraktninger Camus til en serie reformuleringer og presiseringer av utgangsproblemet:

- Er livet verdt å leve? Hva er sammenhengen mellom selvmord og mangel på mening? I hvilken grad er selvmordet en løsning på livets absurditet? Finnes det en logikk inntil døden? Hva menes så med «det absurde»?


FAKTA
Utgitt:
Forlag: Arneberg
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 190
ISBN: 9788202624538
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Le mythe de Sisyphe
Format: 20 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger