BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Carl Vilhelm Boye Holsts filosofiske estetikk

en erkjennelsesteori

Universitetsstipendiat i litteratur Carl Vilhelm Boye Holst (1905-1947) beveger den estetiske filosofi over i en filosofisk estetikk. Hans tanker forstyrrer de vedtatte sannheter innenfor den praktisk-empiriske forskning på måter som avkrever at hele det vitenskapsteoretiske grunnsyn bør opp til ny vurdering. Les mer

349,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Universitetsstipendiat i litteratur Carl Vilhelm Boye Holst (1905-1947) beveger den estetiske filosofi over i en filosofisk estetikk. Hans tanker forstyrrer de vedtatte sannheter innenfor den praktisk-empiriske forskning på måter som avkrever at hele det vitenskapsteoretiske grunnsyn bør opp til ny vurdering. Boken gjengir og gjennomtenker hans filosofiske estetikk. Carl Vilhelm Boye Holst er i dag en nærmest ukjent og glemt stemme i det erkjennelsesteoretiske landskap. Denne boken ønsker å løfte han frem i lyset da Holst fremstår som en frisk og nødvendig korreksjon, der hans filosofiske estetikk påminner oss nødvendigheten av å bevare bevisstheten om det vesentlige ved hvordan et menneske erfarer verden. Hans erkjennelsesteoretiske ståsteder representerer en positivismekritikk vi i Norge finner like sterk bare hos filosofene Hans Skjervheim og Jon Hellesnes. Boken revitaliserer filosofiens spekulative spørreform der menneskenes - og forskerens - indre følelser, fantasi og tanker gjennom usikkerhet, tvil og undring løftes opp som et alternativ til det praktisk-empiriske regime, som i dagens situasjon i økende grad fortrenger de «metoder» som innenfor forskningen kan yte menneskene respekt - den filosofisk estetiske «metode». Dagens forskningsmetoder overser det vesentlige ved hvordan mennesket erkjenner verden. Dermed blir også mye av dagens humanvitenskapelige forskning uvesentlig og uviktig. Boken henvender seg til både forskere og praktikere innenfor det humanvitenskapelige arbeidsområdet.

Førstelektor i pedagogikk Eldar Taraldsen underviser og veileder lærerstudenter ved Nord universitet i Levanger. De pedagogiske fokus ligger innenfor eksistensfilosofi, filosofisk estetikk og nærhetsetikk.

Detaljer

Forlag
Embla akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
207
ISBN
9788293689096
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Carl Vilhelm Boye Holsts filosofiske estetikk
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Carl Vilhelm Boye Holsts filosofiske estetikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv