Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Autentisitetens etikk

Et sentralt kjennetegn ved Moderniteten er idéen om individualisme. Men med den har det moderne selvet havnet i et paradoks - autentisitetskulturen, med dens idé om at vi alle kan finne kilden til et verdifullt liv i vår egen private subjektivitet, forstår ikke at det moralske rom er et kollektivt rom. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Et sentralt kjennetegn ved Moderniteten er idéen om individualisme. Men med den har det moderne selvet havnet i et paradoks - autentisitetskulturen, med dens idé om at vi alle kan finne kilden til et verdifullt liv i vår egen private subjektivitet, forstår ikke at det moralske rom er et kollektivt rom.

Man finner ikke frem til hva som er verdifullt ved å rote på soveværelset, derimot finner man det ved å analysere de historisk frembragte, kollektive forestillinger det moderne selvet har om seg selv. Charles Taylor er professor ved McGill University, Canada og leverer med Autentisitetens etikk (The Malaise of Modernity) et viktig bidrag til debatten om det moderne samfunnets grunnlag og fremtidsutsikter.

Oversatt av Petter Nafstad.

Nr. 33 i Cappelens upopulære skrifter.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
131
ISBN
9788245606225
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1998
Originaltittel
The malaise of modernity
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelens upopulære skrifter 33

Kunders vurdering

B
BogOrmen – 11.04.2009

– Den canadiske filosofen og idéhistorikeren Charles Taylor er allment regnet som en viktig bidragsyter til moderne tekning. Dette er kanskje, sammen med "The Sources of the Self" og den nyere "Secular Age", hans hovedverk. Han beskriver her på en engasjerende og berikende måte hvordan det moderne selvet har vokst frem, og nærmere bestemt utforsker han hvor vårt ideal om "autentisitet" kommer fra. Begreper som "autentisitet" har de siste 20 årene fått hard medfart i filosofien, og jeg synes at noe av Taylors styrke i denne boken er at han ikke ukritisk avviser et ideal om autentisitet. Dette er en bok som kan sette et moderne liv inn i en bredere sammenheng og derigjennom føre til mer refleksjon. Anbefales varmt!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Autentisitetens etikk:

Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv