Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Begrepet angst

Søren Kierkegaards "Begrepet angst" fra 1844 er den første boken som i sin helhet vier seg angst som tema. Mer presist er det her angst gjøres til et selvstendig filosofisk problem. Kierkegaard gir en rik, nyansert og psykologisk dyptpløyende fremstilling av angstens ulike ansikter. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Søren Kierkegaards "Begrepet angst" fra 1844 er den første boken som i sin helhet vier seg angst som tema. Mer presist er det her angst gjøres til et selvstendig filosofisk problem. Kierkegaard gir en rik, nyansert og psykologisk dyptpløyende fremstilling av angstens ulike ansikter.

"Begrepet angst" av Vigilius Haufniensis, Kierkegaard skrev pseudonymt, ble ikke omtalt i noen av Københavns aviser da den kom ut den 17. juni 1844, og førsteopplaget av boken på skarve 250 eksemplarer var ikke solgt ut før sommeren 1855. I dag regnes "Begrepet angst" som et av de mest leste og kommenterte filosofiske skrifter i det tyvende århundre.

Medlemsvurdering:
Dette er kanskje den boken av den danske filosofen Søren Kierkegaard jeg vil anbefale folk å starte med. Det sier ikke lite. I et nydelig poetisk språk utforsker han hva historien om Adam og Eva kan lære oss om menneskets natur og grunnvilkår. Det er imponerende hva den danske filosofen får ut av denne myten, hvordan han klarer å gjøre den relevant for oss alle. Han gir et utpreget religiøst svar på hva det vil si å leve godt, men med litt fantasi kan svaret han gir også være meningsfullt for moderne, sekulære mennesker. Kirkegaard viser også på en elegant måte hvordan angst ikke bare er noe patologisk, men også en potensiell kilde til berikelse. Anbefales!

LK

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
216
ISBN
9788249512836
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Begrebet angest
Format
21 x 13 cm

Kunders vurdering

L
LK – 11.04.2009

– Dette er kanskje den boken av den danske filosofen Søren Kierkegaard jeg vil anbefale folk å starte med. Det sier ikke lite. I et nydelig poetisk språk utforsker han hva historien om Adam og Eva kan lære oss om menneskets natur og grunnvilkår. Det er imponerende hva den danske filosofen får ut av denne myten, hvordan han klarer å gjøre den relevant for oss alle. Han gir et utpreget religiøst svar på hva det vil si å leve godt, men med litt fantasi kan svaret han gir også være meningsfullt for moderne, sekulære mennesker. Kirkegaard viser også på en elegant måte hvordan angst ikke bare er noe patologisk, men også en potensiell kilde til berikelse. Anbefales!

O
O. Lundteigen – 31.01.2009

– Den danske filosofen Søren Kierkegaard er ikke kjent for å være lett tilgjengelig, og dette er kanskje den vanskeligste av dem alle. Og da hjelper det ikke engang at den er oversatt til norsk. Men er du mot formodning et geni, vant med å pløye deg inn på ukjent filosofisk mark, føler du en sitrende glede gjennom å anstrenge hjernen for å tilegne deg tunge, filosofiske tekster - så er dette boken for deg. For at dette bokstavelig talt er et åndsverk, at forfatteren i pureste forstand er et geni, forstår man lett selv om man ikke forstår en døyt av hva han mener. Men ønsker man å tilegne seg noe av hva Kierkegaard hadde på hjertet (hjernen), er en hver annet av hans skrifter å foretrekke fremfor dette. For eksempel "Filosofiske smuler" ("Philosophiske Smuler" eller "En Smule Philosophi") eller "Kjerlighedens Gjerninger".

Oppdag mer

Bøker som ligner på Begrepet angst:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv