Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En del elementære logiske emner

En kort og sylskarp introduksjon til semantikk og debattlære.

En del elementære logiske emner har som formål å skjerpe leserens sans for bruken av språket og er en kort og sylskarp introduksjon til semantikk og debattlære. Les mer

339,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
En kort og sylskarp introduksjon til semantikk og debattlære.

En del elementære logiske emner har som formål å skjerpe leserens sans for bruken av språket og er en kort og sylskarp introduksjon til semantikk og debattlære. Arne Næss definerer hva tolkning, presisering, enighet og definering er, og presenterer sin berømte saklighetslære.

Næss ser klar tanke og klar tale som demokratiets viktigste redskaper, og denne lille boken har med rette fått klassikerstatus i arbeidet for å fremme dette.

Boken ble første gang utgitt i 1947, og foreligger nå i 11. utgave.

"den viktigste boken i Norge etter krigen" Bernt Hagtvet, Aftenposten.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
128
ISBN
9788200013839
Utgave
11. utg.
Utgivelsesår
1982
Format
21 x 13 cm

Kunders vurdering

J
Jewel – 24.10.2006

– "En del elementære logiske emner" var for meg en skrekkelig inngang til Examen Philosophicum. Selv om emnene er logiske nok, for å si det sånn, så er framstillingen preget av tungt språk og til dels dårlig pedagogikk. Logikk som fag er både nyttig og lærerikt, men jeg greide ikke å nyttegjøre med boken til Næss da jeg skulle lære det. I ettertid, når man har lært de grunnleggende kunnskapene som boken bygger på, kan "En del elementære logiske emner" gi en oppfriskning og en utdyping, men som inngangsport til faget synes jeg ikke den fungerer. Etter min mening er den for tung og lite pedagogisk til å fungere som lærebok.

s
stian81 – 22.02.2006

– En del elementære logiske emner av Arne Næss er som tittelen antyder, en noe tung og tørr bok. Selv leste jeg den da jeg tok ex.phil for endel år siden. Som innføringsbok i logikk syntes jeg da den var helt grei. Nå har jeg ikke lest mange bøker om logikk i ettertid, men husker at jeg lærte mye av denne. Det at den er relativt kort gjør det litt lettere å holde oppe motivasjonen for å komme igjennom. Til tross for at den er kort, tar den opp de viktigste emnene i logikk disiplinen, og gir en grei innføring. Men ikke noe mer.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En del elementære logiske emner:

Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv