Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Etiske teorier

en systematisk fremstilling av syv etiske teoriretninger

Hva er egentlig en etisk teori? Og hvilke teorier finnes det?
Denne boken presenterer leseren for de ulike teoriretningene vi finner i moralfilosofien, og forsøker med det å skissere et oversiktsbilde av det moralfilosofiske landskapet. Les mer

439,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Hva er egentlig en etisk teori? Og hvilke teorier finnes det?
Denne boken presenterer leseren for de ulike teoriretningene vi finner i moralfilosofien, og forsøker med det å skissere et oversiktsbilde av det moralfilosofiske landskapet. Et landskap som det utvilsomt kan være svært vanskelig å orientere seg i for studenter på ulike nivå og i ulike fagretninger. Ikke minst fordi teoriene selv er med på å definere hva som er de sentrale etiske spørsmålene.
Fremstillingen av teoriene er derfor generell, slik at studenter kan ha nytte av boken både innen filosofi og andre fagområder der etikk er satt på dagsordenen. Boken drøfter en rekke relevante skillelinjer, for eksempel mellom normativ og deskriptiv etikk, og mellom førsteordens og andreordens/metaetiske problemstillinger. Deretter presenteres følgende syv etiske teoriretninger: * Konsekvensetikk * Deontologisk etikk (pliktetikk) * Dydsetikk * Kontraktsteori * Diskursetikk * Nærhetsetikk * Eksistensialistisk etikk.
I tillegg behandler boken også tema som moralsk uenighet, etisk argumentasjon og forholdet mellom ulike verdibegreper. Den forsøker også å klargjøre på hvilken måte postmodernismen påvirker etisk teori.
Fyldige ordforklaringer dekker over 100 sentrale begreper i etisk teori.
Frode Nyeng er filosof og ansatt som høgskolelektor i etikk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Han har publisert flere artikler om etiske problemstillinger.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
186
ISBN
9788276745023
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1999
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Etiske teorier:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1984

George Orwell
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv