Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Filosofihistorie

innføring i europeisk filosofihistorie med særlig vekt på vitenskapshistorie og politisk filosofi

En velrenommert innføring i vestlig filosofihistorie og et verdifullt supplement til lesning av filosofiske tekster.
«Filosofihistorie» er en faglig solid og oversiktlig introduksjon til filosofiens historie. Les mer

619,-
Sendes innen 1 virkedag
En velrenommert innføring i vestlig filosofihistorie og et verdifullt supplement til lesning av filosofiske tekster.
«Filosofihistorie» er en faglig solid og oversiktlig introduksjon til filosofiens historie. Fremstillingen er drøftende og aktualiserende. Boka inneholder utvalgte originaltekster og er utstyrt med margtekster, spørsmål etter hvert kapittel, litteraturlister, saks- og personregister og noteapparat.

1. utgave av dette prisbelønte læreverket ble utgitt i 1970 med tittelen «Innføring i politisk filosofi: frå antikken til nyare tid». 8. utgave er oppdatert og oppstrammet og har flere nye, sterke bidragsytere.

Boka er oversatt til engelsk, tysk, fransk, arabisk, russisk, kinesisk, usbekisk, tadsjikisk, azeri, tyrkisk, persisk, serbisk, koreansk, dansk, svensk og islandsk. Oversettelse til albansk og serbisk er underveis.

«I have read Gunnar Skirbekk's History of Philosophy in the first German translation of 1993 - it was a translation from the fourth Norwegian edition of 1987. These dates alone are telling. There are good reasons for the fact, that these two volumes are both best-sellers and long-sellers: they present us with the most interesting and innovative history of Western Philosophy I know of. The author is an original mind who never writes in the style of a mere history of ideas but presents each of them as a result of interconnected problem-solving processes.»

Jürgen Habermas, Johann Wolfgang Goethe Universität Frankfurt

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
520
ISBN
9788215010045
Utgave
8. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

J
Jewel – 24.10.2006

– Filosofihistorie av Gunnar Skirbekk og Nils Gilje er pensum for de aller fleste som tar Examen Philosophicum på universitetet. Boken er den første man møter på studiet, og kan være en ganske avskrekkende inngangsport til høyere studier, med sine knappe 700 sider. Likevel er det ikke noe avskrekkende ved innholdet. Boken er godt skrevet. Innholdet er systematisk fremstilt og språket er lettlest. Pløyer du gjennom Filosofihistorie er du godt rustet til eksamen i faget, samtidig som du får med deg den spennende og interessante historien om de store filosofene. Den er lang, og den er tung - rent fysisk - men den er vel verd å lese

X
XxX – 03.09.2006

– Skirbekk og Gilje har skrevet en bok som omfatter hele filosofihistorien, fra ca. 400 f.Kr. og frem til i dag. Boka legges til grunn for forelesninger i ex.phil og er anbefalt pensum. Det meste av stoffet er lettlest og fremstilt slik at det er lett å sette seg inn i, men hvis man ikke er spesielt interessert eller nybegynner er forelesningene et viktig supplement. Men fotnotene bak i boka er selvsagt også til god hjelp! Boka er forholdsvis interessant og det er viktig når man skal lære så "tungt" stoff. Den anbefales alle ex.phil studenter og naturligvis andre som ønsker å lære om filosofi og vitenskap=)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Filosofihistorie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
Skygger
Ny!

Skygger

Steffen Kverneland
Innbundet 
390,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv