Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Guru

glimt fra Gurdjieffs verden

Dette er boken om Georg Ivanovitch Gurdjieff; bereist mystiker, koreograf, musiker, lege, mesterkokk, rabulist, okkultist, kremmer og barn til 100 uekte barn for å nevne noen av karakteristikkene som er knyttet til ham. Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Dette er boken om Georg Ivanovitch Gurdjieff; bereist mystiker, koreograf, musiker, lege, mesterkokk, rabulist, okkultist, kremmer og barn til 100 uekte barn for å nevne noen av karakteristikkene som er knyttet til ham.


Denne boken drømte Axel Jensen om å skrive siden han som ulykkelig pølsemakersvenn i Fredensborgveien, vurderte å stikke til Sahara. En antiguru, en anti-fars-figur og en rabulist av Gurdjieffs støpning, passet bra i unge Jensens heltesamling. Hans første bok Dyretemmerens kors (1955) var inspirert av Gurdjieffs og Ouspenskys verdensanskuelse, men det skulle altså gå et halvt århundre før pølsemakersvennen fant tiden moden til å skrive guruens biografi.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
331
ISBN
9788202201920
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2002

Kunders vurdering

H
Hanne – 21.01.2005

– Noen ganger skriver vi våre liv. Det kan man si at Axel Jensen gjorde. Han rakk også (sammen med Eric Delanouë) å skrive Gurdjieffs liv, en fra enhver synsvinkel eventyrlig fortelling som ikke er blitt mindre eventyrlig i denne boken. Boken om Georg Ivanovitch Gurdjieff er et oppkomme av kjensgjerninger, refleksjoner og spekulasjoner om og rundt Gurdjieffs liv i Asia, Europa og Amerika. Turbulente tider var det, og mindre turbulent ble det ikke når Gurdjieff dukket opp. Spesielt interessant er det å følge alle de tråder som nøstes og flettes og trekkes opp i det utrolige buskaset som utgjør magiens og mystikkens veier i Midtøsten, deler av Asia og rundt omkring i Vesten. Noe som foreløpig lever et uryddig liv i det mange kaller New Age. En herlig bok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Guru:

Den andre
199,-

Den andre

Kristin Solberg
Innbundet 
199,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Klokker
Ny!

Klokker

Christian Martinez
Innbundet 
480,- 549,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Berlin

Torgrim Eggen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Livet

Keith Richards
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv