Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hva er filosofi

«hva er FILOSOFI» er et engasjerende essay om filosofiens vesen, formål og muligheter. Forfatteren presenterer de viktigste filosofiske disipliner og diskuterer filosofiens forhold til vitenskap, litteratur og historie. Les mer

299,-
Sendes innen 1 virkedag
«hva er FILOSOFI» er et engasjerende essay om filosofiens vesen, formål og muligheter. Forfatteren presenterer de viktigste filosofiske disipliner og diskuterer filosofiens forhold til vitenskap, litteratur og historie.
Boken munner ut i en kritikk av dagens akademiske filosofi: Den har mistet kontakten med den allmennmenneskelige dimensjonen som utgjør dens grunnlag og gir den betydning. Først når filosofien setter vår selvforståelse på spill, blir den relevant.

Medlemsvurdering:
Denne digge lille boka gir godt utsyn til filosofifaget og dettes åndelige gjøren og laden. Svendsen bestreber seg på å gjøre fremstillingen lettfattelig for kvinnen i gata, og dropper å sortere emnene epistemologi, vitenskapsfilosofi, etikk, logikk, osv. Han snakker i generelle og gode vendinger om fagets opprinnelse, motiv, og ikke minst: fagets fremtid. Om man ønsker å studere faget etter å ha lest er dog kanskje tvilsomt, for Svendsen stiller seg kritisk til mye av fagfilosofien og tidvis også til fagfilosofiens eksistensberettigelse.
Men teksten er fresh, personlig og full av pedagogisk entusiasme. God serie, i det hele tatt.

Arvid

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
151
ISBN
9788215004105
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Format
18 x 12 cm
Serie
Hva er 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

A
Arvid – 13.08.2005

– Denne digge lille boka gir godt utsyn til filosofifaget og dettes åndelige gjøren og laden. Svendsen bestreber seg på å gjøre fremstillingen lettfattelig for kvinnen i gata, og dropper å sortere emnene epistemologi, vitenskapsfilosofi, etikk, logikk, osv. Han snakker i generelle og gode vendinger om fagets opprinnelse, motiv, og ikke minst: fagets fremtid. Om man ønsker å studere faget etter å ha lest er dog kanskje tvilsomt, for Svendsen stiller seg kritisk til mye av fagfilosofien og tidvis også til fagfilosofiens eksistensberettigelse.
Men teksten er fresh, personlig og full av pedagogisk entusiasme. God serie, i det hele tatt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hva er filosofi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Idioten

Fjodor M. Dostojevskij
Paperback 
299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv