Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Kroppens fenomenologi

Gjennom en rekke fenomenologiske analyser av patologiske forstyrrelser etc. nærmer Merleau-Ponty seg en ny innsikt i subjektets kroppslige væren og den legemligjorte bevissthet og erkjennelse. Boken utgjør den første delen av hans verk "Phenomenologie de la perception" (1945). Les mer

289,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Gjennom en rekke fenomenologiske analyser av patologiske forstyrrelser etc. nærmer Merleau-Ponty seg en ny innsikt i subjektets kroppslige væren og den legemligjorte bevissthet og erkjennelse. Boken utgjør den første delen av hans verk "Phenomenologie de la perception" (1945). Har litteraturliste.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Dansk
Sider
195
ISBN
9788253016856
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1994
Format
21 x 15 cm
Serie
Pax filosofibibliotek

Kunders vurdering

C
CommodoreA – 06.06.2005

– Dette er en bok som er verdt å lese! Det er en bok som handler om forholdet mellom vår bevissthet, væren og kropp. Merleau-Ponty viser hvordan skillet mellom kropp og sjel er kunstig (og avviser dermed Descartes dualisme), og viser videre hvordan kroppen er et meningsfult subjekt: Det er gjennom kroppen vi retter oss ut mot verden, persiperer, opplever, handler osv. osv.
Denne boka er verdt å lese for alle som er opptatt av filosofi (fenomenologi særlig), psykologi, medisin, fysioterapi. Den er ikke den enkleste å lese, noe som delvis skyldes at den i denne utgaven er på dansk. Samtidig er den verdt en del innsats, for innsiktene i kroppen som betingelse for vår væren er gode å ha med seg. Absolutt en bok verdt å lese!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kroppens fenomenologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv