Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Livsfilosofi

et personlig bidrag om følelser og fornuft

Arne Næss ønsker større bevissthet om den avgjørende rolle som følelsene faktisk spiller i menneskenes tanker og handlinger. Han mener at svært mange reflekterer altfor lite over sitt liv og sin tilværelse. Les mer

259,-
Sendes innen 1 virkedag
Arne Næss ønsker større bevissthet om den avgjørende rolle som følelsene faktisk spiller i menneskenes tanker og handlinger. Han mener at svært mange reflekterer altfor lite over sitt liv og sin tilværelse. Eller de begynner med det for sent. Det er stor forskjell på å fungere som menneske og å være bevisst om at det er akkurat nå du lever. «Livsfilosofi» er en bok der spørsmålene er flere og viktigere enn svarene.

"Næss rager himmelhøyt over de øvrige deltagerne i dagens norske livsfilosofimarked"
(Lars Svendsen, Dagsavisen)

"Næss' bok er blitt en suksess helt og holdent av egen kraft, uten fiffige kampanjestrategier"
(Rune Slagstad, Aftenposten)

Medlemsvurdering:
Livsfilosofi er en enkel og lettlest, men veldig viktig bok. Innholdet kan til tider virke banalt, men det er slett ikke. Boken tar for seg tanker rundt hvordan vi ser på livet, hvordan vi bruker tiden vår, fremmedgjøring og mange andre emner. Og alt med utgangspunkt i følelser, og ikke bare fornuften. Arne Næss peker på at den voldsomme fokuserngen vi har på fornuft i dagens samfunn, kan være skadelig. Han forklarer hvorfor det bør bli større rom for følelser i samfunnet, og at det burde likestilles med fornuften. Dette er en bok som kan forandre måten du velger å leve livet ditt på. Det gjorde den i hvert fall for meg.

lillebrille

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
196
ISBN
9788215007748
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
18 x 12 cm
Serie
Aktuell

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

L
Leseglad – 27.05.2007

– Jeg har brukt en god stund på denne lydboken, ikke bare fordi jeg ønsket å få med meg Arne Næss' refleksjoner når det gjelder følelser og fornuft, men fordi jeg virkelig ønsket å forstå dem. Da jeg begynte, tenkte jeg at det sikkert var tungt "lesestoff", men ble overrasket over hvor lett det var å henge med. Det er mye å lære i denne lydboken, og i blant tok jeg meg selv i å smile: Her var det nemlig mye å kjenne seg igjen i, og nye tanker ble skapt om livet og om hvor viktig det er å leve i nuet. Arne Næss satte ord på og ryddet opp i tanker jeg har hatt om viktigheten av følelser. Fornuften kan ikke eksistere uten følelser, sier han. Det tror jeg på. En og annen av oss vil nok bli fristet til å revurdere valgene vi har gjort her i livet, etter å ha lyttet til denne boken. I såfall har Arne Næss oppnådd det han ønsket.

l
lillebrille – 12.04.2006

– Livsfilosofi er en enkel og lettlest, men veldig viktig bok. Innholdet kan til tider virke banalt, men det er slett ikke. Boken tar for seg tanker rundt hvordan vi ser på livet, hvordan vi bruker tiden vår, fremmedgjøring og mange andre emner. Og alt med utgangspunkt i følelser, og ikke bare fornuften. Arne Næss peker på at den voldsomme fokuserngen vi har på fornuft i dagens samfunn, kan være skadelig. Han forklarer hvorfor det bør bli større rom for følelser i samfunnet, og at det burde likestilles med fornuften. Dette er en bok som kan forandre måten du velger å leve livet ditt på. Det gjorde den i hvert fall for meg.

e
elvis – 20.02.2006

– Boken livsfilosofi er en grei, lettlest og relativt overfladisk filosofi bok, som likevel har noen viktige temaer. Boken er et forsøk på å innlemme "den vanlige mann i gata" i filosofisk refleksjon, formatet og måten det fremstilles på tyder på det. Og viktige spsørsmål stilles, men dersom det hele fremstilles i et for "lett" og "overfladisk" lys, så blir det vanskelig å få noe nytte av det. Arne Næss er en viktig person innen livsfilosofi og tenkning, men filosofi er typisk et vanskelig tema. Materalismen, hverdagsproblemene og idealene i vårt samfunn stimulerer ikke til filosofering over våre liv i et "pragmatisk" lys. Boken frembringer likefullt en del tanker som gjør at en slik vurdering vil kunne foretas av noen.

C
CommodoreA – 18.08.2005

– Arne Næss har lenge vært en av de viktigste norske filosofene. I denne boka øser han ut av både hans filosofiske refleksjon og hans egen livserfaring. Boka gir like mye til fagfilosofer som oss vanlige mennesker - hele teksten bærer preg av at forfatteren har levd et langt liv, tenkt mange tanker og følt mange følelser. Det er også spennende å lese hva han skriver om "økofilosofien" som han er blitt kjent for i senere tid. Boka er både et bidrag til ens personlige livsfilosofi, men ikke minst et viktig bidrag i samfunnsdebatten: Hvor mye skal den rene, objektive tanke få dominere over følelsene? Hvor mye vil våre etterkommere og alle andre levende vesener få betale for vår ikke-bærekraftige måte å leve? Lite eller ingenting i denne boka er uviktig, den anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Livsfilosofi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv