Midler uten mål

notater om politikk

; Kristin Gjerpe (Oversetter)

Serie: Cappelens upopulære skrifter 57

«'Midler uten mål' rommer etter mitt skjønn et språklig frigjøringspotensial, som begynner med selve det å lese mangfoldig. Lesere som søker et radikalt håp vil finne gode ansatser i denne enestående utgivelsen, som bør danne opptakten til en ny giv for Cappelens upopulære.» Freddy Fjellheim, Klassekampen 29. november 2008»

Hva er et menneskeliv, og hva er politikkens oppgave? Slike fundamentale spørsmål er den italienske filosofen Giorgio Agamben opptatt av. Han utfordrer selve grunnelementene i vestlig politisk tenkning: våre forestillinger om stat, nasjon, identitet og språk. Les mer
Vår pris
249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Hva er et menneskeliv, og hva er politikkens oppgave? Slike fundamentale spørsmål er den italienske filosofen Giorgio Agamben opptatt av. Han utfordrer selve grunnelementene i vestlig politisk tenkning: våre forestillinger om stat, nasjon, identitet og språk. I en rekke engasjerte og dyptpløyende essay viser han hvilke konsekvenser politikken har for enkeltmennesket, for eksempel i forhold til flyktningspørsmål, internering og politisk unntakstilstand. Agamben har dessuten en visjon om en alternativ politikk som ikke bygger på treenigheten nasjon, statsborgerskap og territorium, men som tar utgangspunkt i menneskenes språklige fellesskap.


Midler uten mål er en tvers igjennom original og tankevekkende bok, uansett hvor man selv befinner seg i det politiske landskapet.


Nr. 57 i Cappelens upopulære skrifter.

Fakta

Innholdsfortegnelse
Forord

I Livs-form
Hinsides menneskerettighetene

Hva er et folk?

Hva er en leir?


II Notater om gesten
Språkene og folkeslagene

Randbemerkninger til Kommentarer til skuespillsamfunnet

Ansiktet


III Det suverene politiet
Noter om politikk

I dette eksilet

Merknad til tekstene

Alvoret og smilet. En oversettermerknad


Etterord. Giorgio Agamben og den kommende politikken

Litteratur