Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Walden

livet i skogene

Henry David Thoreau (1817-1862) var en amerikansk forfatter, filosof og talsmann for friluftslivet. Thoreau var utdannet ved Harvard, men avsto fra diplom grunnet diplomavgiften. Etter dette arbeidet han delvis som lærer, delvis på familiens pennefabrikk, samt skrev dikt og poesi. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Henry David Thoreau (1817-1862) var en amerikansk forfatter, filosof og talsmann for friluftslivet. Thoreau var utdannet ved Harvard, men avsto fra diplom grunnet diplomavgiften. Etter dette arbeidet han delvis som lærer, delvis på familiens pennefabrikk, samt skrev dikt og poesi. Thoreau regnes som en av de tre store klassikerne i eldre amerikansk litteratur. De to andre er Herman Melville og Walt Whitman. Thoreau har visse likhetspunkter med dem begge, men samtidig skiller han seg ifra dem ved at han aldri - bortsett fra diktene - utga skjønnlitteratur. Thoreaus bror døde tidlig, og som følge av dette valgte han å bo alene med foreldrene. Mellom 4. juli 1845 og 6. september 1847 foregikk hans ensomhets-eksperiment i hytta ved innsjøen Walden. Oppholdet er skildret i denne boken "Walden - Livet i skogene".

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202427931
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Walden : or, Life in the woods

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

C
Capn Space – 04.06.2008

– Som sagt, Walden som skjønnlitteratur og underholdning er noe springende. Han hopper mellom mange tanker og ideer i sitt eneboerliv, og lar oss ta del i alle. Boka Walden handler om forfatterens livsstils-eksperiment. Han bestemmer seg for å flytte bort fra alle mennesker og leve alene i skogen, i ett år. Boka handler om dette eksperimentet, Thoreaus opplevelse av det, og til sist dette eksperimentet satt i en oppbyggende filosofi for hvordan man søker det gode og tilfredsstillende liv. Boka er ikke for dem som søker den gode litterære opplevelse, men heller for dem som er interessert i ideen med å leve og forme sitt liv på en slik måte. Dette er et filosofisk manifest, lik mye som noe annet. Likevel - bra! Intelligente, store tanker. Som gjennom tiden har vært viktig mange menneskers liv.

D
Duke – 13.09.2007

– "Walden" er en litt fjollete og veldig langsom historie om en mann som flytter til en liten innsjø ved byen Concord, og prøver å leve på så lite som mulig. Han bygger seg en hytte og lager seg en liten grønnsakshage og nyter livet som "huleboer" mens han skriver notatbok på notatbok om hvor tullete alle andre mennesker er som bare tenker på luksus og tusler inn til byen for å spise kake. Boken er bra skrevet, men det skjer absolutt ingenting, så leseren må være ganske tålmodig for å komme seg gjennom hele teksten. Den inneholder mye interessant filosofi, men er nok i tyngste laget for de fleste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Walden:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv