Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

12 kvinnelige filosofer

fra antikken til i dag

Det finnes lite litteratur om kvinnelige filosofer, spesielt på norsk, og det er lite litteratur om og av kvinnelige filosofer på pensum i høyere utdanning. I denne boken presenterer derfor Ingeborg W. Les mer

315,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det finnes lite litteratur om kvinnelige filosofer, spesielt på norsk, og det er lite litteratur om og av kvinnelige filosofer på pensum i høyere utdanning. I denne boken presenterer derfor Ingeborg W. Owesen tolv utvalgte kvinnelige tenkere, fra antikken og fram til i dag. Vi blir kjent med hva disse filosofene tenkte og skrev, får vite mer om livet de levde og hvordan det overhodet har vært mulig for dem å ytre seg filosofisk.

Ved å gi kvinnelige filosofer mer oppmerksomhet og gjøre dem mer tilgjengelige, blir det lettere å studere og diskutere arbeidene deres. Et viktig formål med denne boken er å bidra til at kvinnelige tenkere får en større - og mer rettmessig - plass i filosofihistorien.

Ingeborg W. Owesen har doktorgrad i filosofi og er seniorrådgiver i Forskningsrådet. Hun har utgitt The Genealogy of Modern Feminist Thinking - Feminism as Historical Present (2021), Norsk likestillingshistorie (2013, medforfatter), og Kjønn og akademia - på vei mot BALANSE? (2022, medredaktør og medforfatter).

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788245050882
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
12 kvinnelige filosofer

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på 12 kvinnelige filosofer:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv