Rebecca Buxton og Lisa Whiting (red.): Filosofdronninger
Filosofdronninger - Rebecca Buxton

Filosofdronninger

kjente og ukjente kvinner i filosofihistorien

Rebecca Buxton (Redaktør) ; Lisa Whiting (Redaktør) ; Emmy Smith (Illustratør) ; Agnete Øye (Oversetter)

Bli kjent med tjue bemerkelsesverdige kvinnelige filosofer som endelig har fått sin egen bok.

Les mer
Filosofisk
Historie
Kvinner
Illustrert
Vår pris
305,-
Spar
44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Tjue banebrytende tenkere

Hvor mange kvinnelige filosofer har du hørt om? Svært få? Det er i så fall ikke din feil. Historiens mange og betydningsfulle kvinnelige filosofer har bare unntaksvis fått anerkjennelse på linje med sine mannlige kollegaer.

Historisk betydning
Ideene deres har hatt stor betydning, men de er knapt nevnt i historiebøkene. Da forfatterne av Filosofdronninger oppdaget dette, bestemte de seg for å gjøre noe med det. De har trukket fram hele tjue smarte, nysgjerrige, modige, betydningsfulle og bemerkelsesverdige kvinnelige tenkere som har utgjort en forskjell. Noen er kjent fra før, som Simone de Beauvoir og Mary Wollstonecraft, og de har selskap av andre kjente og ukjente størrelser tilbake til Platons samtidige og fram til vår egen tid.

Tjue banebrytende tenkere
Les om den første kvinnelige historikeren i det gamle Kina, Ban Zhao; Angela Davis, som ble et ikon for den amerikanske Black Power-bevegelsen; Azizah Y. al-Hibri, som tok for seg likestilling i islamsk lov og mange flere. Heretter kan Hypatia, Arendt, Oluwole, Davis og Young nevnes i samme åndedrag som Platon, Kant og Nietzche. Denne lettleste og underholdende innføringen i et glemt kapittel av filiofihistorien er forfriskende og etterlengtet. De tjue portrettene i tekst er alle ledsaget av praktfulle illustrasjoner laget av Emmy Smith.

Hvor er de kvinnelige filosofene?
«Filosofdronninger ble til i et anfall av frustrasjon over at filosofihistoriebøkene ikke reflekterer tenkningen kvinnelige filosofer har bidratt med, verken i dag eller historisk sett. Derfor ba vi 20 kvinner om å skrive et kapittel hver om en kvinnelig filosof og hvordan hun har utgjort en forskjell.»

Her er de:
Diotima, Ban Zhao, Hypatia, Lalla, Mary Astell, Mary Wollstonecraft, Harriet Taylor Mill, George Eliot, Edith Stein, Hannah Arendt, Simone de Beauvoir, Iris Murdoch, Mary Midgley, Elizabeth Anscombe, Mary Warnock, Sophie Bosede Oluwole, Angela Davis, Iris Marion Young, Anita l. Allen, Azizah Y. Al-Hibri

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Pax
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 192
ISBN: 9788253042749
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The philosopher queens
Format: 22 x 16 cm
Nr: 8188548
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

REBECCA BUXTON er doktorgradsstudent ved University of Oxford. Hun arbeider med politisk filosofi og flyktningtematikk og særlig med flyktninger og innvandreres borgerrettigheter.

LISA WHITING er politisk rådgiver og spesialist innen anvendt etikk. Hun arbeider for Centre for Data Ethics and Innovation, samtidig studerer hun Government, Policy and Politics ved Birkbeck, University of London.