Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Filosofdronninger

kjente og ukjente kvinner i filosofihistorien

Filosofihistorien har forsøkt å skjule dem, og langt på vei har den lyktes med det. De fleste har hørt om Platon, Kant, Nietzsche og Hume, men hvor mange kjenner Hypatia, Arendt, Oluwole, Davis og Young?

Filosofdronninger er en forfriskende, etterlengtet og høyst betimelig bok om kvinner i filosofien. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Filosofihistorien har forsøkt å skjule dem, og langt på vei har den lyktes med det. De fleste har hørt om Platon, Kant, Nietzsche og Hume, men hvor mange kjenner Hypatia, Arendt, Oluwole, Davis og Young?

Filosofdronninger er en forfriskende, etterlengtet og høyst betimelig bok om kvinner i filosofien. Den trekker tjue bemerkelsesverdige kvinnelige filosofer frem i lyset. Deres ideer har hatt stor betydning, men de har bare unntaksvis fått den anerkjennelse de fortjener. De portretterte kvinnene - noen kjente, andre nesten helt ukjente - er alt fra historiske personer til kvinner fra vår egen tid, og de er hentet fra hele verden og er knyttet til ulike kulturer og religioner.

Boka ble til da to unge filosofistudenter gikk i bokhandelen og ikke kunne finne en eneste bok om kvinner i filosofihistorien. Det hjalp ikke mye å søke på nettet heller, så de bestemte seg for å lage en selv. Det har blitt en bok for alle som er interessert i filosofi, og som lurer på hvorfor kvinnene er fraværende. Og liksom de portretterte filosofene representerer bidragsyterne et stort mangfold. De er også selv tilknyttet filosofien som fagfelt, som lærere, studenter eller forskere.

Med praktfulle fargeportretter av feministillustratøren Emmy Smith.

Les om: Diotima, Ban Zhao, Hypatia, Lalla, Mary Astell, Mary Wollstonecraft, Harriet Taylor Mill, George Eliot, Edith Stein, Hannah Arendt, Simone de Beauvoir, Iris Murdoch, Mary Midgley, Elizabeth Anscombe, Mary Warnock, Sophie Bosede Oluwole, Angela Davies, Iris Marion Young, Anita l. Allen, Azizah Y. Al-Hibri.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
192
ISBN
9788253043500
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The philosopher queens
Format
20 x 13 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Filosofdronninger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
 
Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv