Fluefiskerens felthåndbok - Lars Lenth

Fluefiskerens felthåndbok

; Lars Nilssen ; Børge Bredenbekk (Illustratør) ; Nick Alexander (Illustratør) ; Kjetil Bergseth (Illustratør)

  • Lærer deg det viktigste om fluefiske
  • Viser deg at fluefiske er lett
  • Liten og hendig
Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Presentert av Svein Røbergshagen

For Fluefiskerens felthåndbok er noe så sjeldent som en dønn ærlig veiviser i fluefiskets ofte frustrerende irrganger. Det er forfatternes intensjon å hjelpe oss på vei, slik at vi slipper å kaste bort så mye tid som de selv har gjort. Boka framstår som en samling gullkorn av vesentligheter. Det som ikke er med, har ingen betydning for fisket ditt. Det som er med er akkurat det som skal til. Ikke nødvendigvis for å få storørret i hoven på hver eneste tur, for slik er ikke fluefiske, men for å ha de viktige ledetrådene å følge, for å vite hva det er verdt å se etter og når og hvor det er riktig å sette inn støtet og med hvilke midler. Prøving og feiling er fortsatt avgjørende for å lykkes men forfatternes påstand er at fluefiske er lett, det gjelder bare å fokusere på de rette tingene. Og hele felthåndboka dreier seg om de rette tingene, langt fra presentert som sannheter, men som høyst subjektive oppfatninger basert på egne erfaringer. Nettopp derfor er den så verdt å lese.

Detaljerte fisktips
Utgangspunktet for boka er ørretfiske, selve kjernen i forfatternes eget fluefiske. Mye plass vies ørretmat, fordi det er insektklekkingene som styrer når, hvor og hvordan vi fisker. Her kommer forfatternes omfattende fiskeerfaring til syne, i form av detaljerte og ofte genuine fisketips under alle aktuelle insektklekkinger. Den mindre erfarne fiskeren føres rett på sporet og de erfarne kan glede seg over en mengde nye løsninger på kinkige fiskesituasjoner. Visste du for eksempel at en sakte fisket nymfe kan slå alt annet under en vulgataklekking eller at fisken kan ta vårfluer på dagen like rolig som den vaker på døgnfluer?

Løsninger når det er vanskelig
I motsetning til fluefiskelitteraturens mange beskrivelser av optimale fiskeforhold, har felthåndboka like mye fokus på situasjoner når ting ikke funker. For, som det sies i boka, «ethvert fjols kan fange fisk under optimale forhold». Befriende lite plass brukes på utstyr, desto mer på praktisk fiske. Mest på ørret men også på sjøørret, sik og harr, i tillegg til fluefiske i tropiske strøk. Skulle du trenge en utstyrliste for din egen vest eller chestpack får du pakkliste fra både Lenth og Nilsen, samt et utvalg originale oppskrifter for tilberedning av fisk. Av mer strategisk art er tips for å finne bra steder og hvordan du unngår å røpe luresteder.

Felthåndbok for alle fluefiskere
Boka er skrevet av to fiskere med et så inderlig forhold til fluefiske som jeg tror det overhodet er mulig å ha, og med så lang og omfattende fartstid at de ikke kan unndra seg betegnelsen dyktige. Mange vil til og med kalle dem eksperter. Eksperter har en tendens til å forvanske, ofte med høy grad av alvor. Lenth og Nilssen skjærer klar av begge deler. Fakta og egne erfaringer krydres med klassiske skråblikk på fluefiskets underfundigheter. Skulle du mot formodning anse deg selv for å være utlært, vil boka uansett være svært god underholdning. Men her skal det være mer enn nok å ta tak i, uansett nivå. I sannhet en felthånd bok for alle fluefiskere.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 112
ISBN: 9788204156389
Utgave: 1. utg.
Format: 19 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger