Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fluefiskerens felthåndbok

  • Lærer deg det viktigste om fluefiske
  • Viser deg at fluefiske er lett
  • Liten og hendig
Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

For Fluefiskerens felthåndbok er noe så sjeldent som en dønn ærlig veiviser i fluefiskets ofte frustrerende irrganger. Det er forfatternes intensjon å hjelpe oss på vei, slik at vi slipper å kaste bort så mye tid som de selv har gjort. Boka framstår som en samling gullkorn av vesentligheter. Det som ikke er med, har ingen betydning for fisket ditt. Det som er med er akkurat det som skal til. Ikke nødvendigvis for å få storørret i hoven på hver eneste tur, for slik er ikke fluefiske, men for å ha de viktige ledetrådene å følge, for å vite hva det er verdt å se etter og når og hvor det er riktig å sette inn støtet og med hvilke midler. Prøving og feiling er fortsatt avgjørende for å lykkes men forfatternes påstand er at fluefiske er lett, det gjelder bare å fokusere på de rette tingene. Og hele felthåndboka dreier seg om de rette tingene, langt fra presentert som sannheter, men som høyst subjektive oppfatninger basert på egne erfaringer. Nettopp derfor er den så verdt å lese.

Detaljerte fisktips
Utgangspunktet for boka er ørretfiske, selve kjernen i forfatternes eget fluefiske. Mye plass vies ørretmat, fordi det er insektklekkingene som styrer når, hvor og hvordan vi fisker. Her kommer forfatternes omfattende fiskeerfaring til syne, i form av detaljerte og ofte genuine fisketips under alle aktuelle insektklekkinger. Den mindre erfarne fiskeren føres rett på sporet og de erfarne kan glede seg over en mengde nye løsninger på kinkige fiskesituasjoner. Visste du for eksempel at en sakte fisket nymfe kan slå alt annet under en vulgataklekking eller at fisken kan ta vårfluer på dagen like rolig som den vaker på døgnfluer?

Løsninger når det er vanskelig
I motsetning til fluefiskelitteraturens mange beskrivelser av optimale fiskeforhold, har felthåndboka like mye fokus på situasjoner når ting ikke funker. For, som det sies i boka, «ethvert fjols kan fange fisk under optimale forhold». Befriende lite plass brukes på utstyr, desto mer på praktisk fiske. Mest på ørret men også på sjøørret, sik og harr, i tillegg til fluefiske i tropiske strøk. Skulle du trenge en utstyrliste for din egen vest eller chestpack får du pakkliste fra både Lenth og Nilsen, samt et utvalg originale oppskrifter for tilberedning av fisk. Av mer strategisk art er tips for å finne bra steder og hvordan du unngår å røpe luresteder.

Felthåndbok for alle fluefiskere
Boka er skrevet av to fiskere med et så inderlig forhold til fluefiske som jeg tror det overhodet er mulig å ha, og med så lang og omfattende fartstid at de ikke kan unndra seg betegnelsen dyktige. Mange vil til og med kalle dem eksperter. Eksperter har en tendens til å forvanske, ofte med høy grad av alvor. Lenth og Nilssen skjærer klar av begge deler. Fakta og egne erfaringer krydres med klassiske skråblikk på fluefiskets underfundigheter. Skulle du mot formodning anse deg selv for å være utlært, vil boka uansett være svært god underholdning. Men her skal det være mer enn nok å ta tak i, uansett nivå. I sannhet en felthånd bok for alle fluefiskere.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
112
ISBN
9788204156389
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
19 x 13 cm
Nr
9003983

Kunders vurdering

E
Elguser – 03.10.2012

– Synes denne boken er for deg som ønsker informasjon om insekter som fisken går på, dette står at den skal gi informasjon om ganske mye men det er ikke riktig, de går veldig lett over det man trenger men man blir ikke helt riktig klok på det hvis man er nybegynner som meg, jeg hadde håpet at denne ville gi meg innføring i hva jeg trengte som nybegynner, men det gir meg veldig bra informasjon om fluer og åssen jeg kan lage mine egne. Gir denne ikke full pot da den lover mere enn den gjør, men ingen dårlig bok, er en god bok for dere der ute som binder fluer og har fluefisket et par år, enn for en som har tenkt og starte med fluefiske.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fluefiskerens felthåndbok:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ørret

Lars Nilssen
Innbundet 
363,- 399,-
 
1793
169,-

1793

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
1794
169,-

1794

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 379,-
Yngre
Ny!

Yngre

Hanne S. Finstad
Innbundet 
429,-
 
Ut
99,-

Ut

Mikkel Soya Bølstad
Innbundet 
99,- 369,-
 
Etterliv
249,-

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv