Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Håp er det du gjør

historier fra Palestina og de greske flyktningleirene

«Den 8. oktober 2023 ringte jeg til Hanne. Det var dagen etter Hamas sitt angrep på Israel, som nå hadde gått til krig. 'Nå forsvinner Gaza', sa hun.»

7. oktober 2023 ble en dag som forandret verden. Les mer

379,-
Sendes innen 1 virkedag
«Den 8. oktober 2023 ringte jeg til Hanne. Det var dagen etter Hamas sitt angrep på Israel, som nå hadde gått til krig. 'Nå forsvinner Gaza', sa hun.»

7. oktober 2023 ble en dag som forandret verden. Angrepet på Israel ble fulgt av en krig mot Gaza som har ført til massive sivile tap og lidelser. Hjemme i Norge har Hanne Lossius og Marthe Valle fulgt utviklingen med fortvilelse. Hva kommer til å skje med alle menneskene de kjenner og bryr seg om i Palestina?

I en årrekke har de som lege og sykepleier jobbet på Gaza og Vestbredden. Arbeidet der tente gnisten til et aktivt solidaritetsarbeid andre steder, som blant annet har ført dem til de greske flyktningleirene. Der bor tusenvis av mennesker under katastrofale forhold mens de venter på svar på om de får bli i Europa.

I denne boka skriver Lossius og Valle om sine erfaringer fra både Palestina og de greske leirene. Vi kommer tett på menneskene de møter der, og får et rystende innblikk i deres hverdag. Boka er et dokument over politisk svikt og unnfallenhet, der forfatterne spør: Hva om dette var oss? Hva om det var våre barn? Samtidig er det en historie om mot og samhold, som viser at kampen for menneskeverdet alltid er verdt å ta. Historiene i Håp er det du gjør inspirerer til handling og solidaritet, selv når alt virker håpløst.

Om forfatterne: Hanne Lossius (f. 1980) og Marthe Valle (f. 1982) er lege og sykepleier, med mange års erfaring fra medisinsk solidaritetsarbeid. «Håp er det du gjør» er deres første bok.

Detaljer

Forlag
Manifest
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
165
ISBN
9788283421767
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Håp er det du gjør
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Håp er det du gjør:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv