Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Barn og estetisk praksis

sanser, væren og læring

«[Boka] gir den utøvende pedagog mange ord med på veien til å beskrive hva estetisk praksis er og kan være [...] hele tiden illustrert med eksempler fra barnehagenes levde liv».»

Bjarne Tolboe Christiansen, styrer og pedagog, Frydenlunds bogklub

Barn er naturlig estetisk tilstede i verden og de opplever og uttrykker seg kroppslig og sanselig. Dette har betydning for barnas hverdagsliv, læring og utvikling. Ved å ha større oppmerksomhet på barns uttrykk og væremåte kan vi utvikle og fremme en estetisk praksis. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Barn er naturlig estetisk tilstede i verden og de opplever og uttrykker seg kroppslig og sanselig. Dette har betydning for barnas hverdagsliv, læring og utvikling. Ved å ha større oppmerksomhet på barns uttrykk og væremåte kan vi utvikle og fremme en estetisk praksis. Estetisk praksis og estetiske læreprosesser foregår overalt når barn sanser og utforsker omgivelsene. I denne sansingen erfarer og bearbeider de allmenne, hverdagslige forhold som:

skape fellesskap og relasjoner være seg selv og bli seg selv oppleve fordypning alene og i fellesskap oppleve nærvær, trygghet, sorg, glede og frykt Barnehagen har økt oppmerksomhet på små barns læring og på hvordan de lærer best og mest effektivt. Dette perspektivet på læring innebærer en risiko for at de profesjonelle voksne blir tvunget til å legge mer vekt på den læringen som kan måles og testes. Det er ikke nødvendigvis den måten barn lærer best på og det er ikke læring ut fra barnets perspektiv eller danning som er i sentrum.
Barnets estetisk sanselig tilnærming til verden rommer nesten uendelige ressurser til å lære og oppdage verden. Disse estetiske praksiser er det viktig å fremme fra barna er helt små.

Barn og estetisk praksis er basert på barns forskjellige uttrykk og væremåter i lek og aktiviteter i barnehagen. Alice Kjær knytter teori og praksis sammen ved hjelp av en mengde eksempler fra barns hverdagsliv og pedagogisk praksis. Boka er rikt illustrert med forfatterens egne bilder.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
168
ISBN
9788202516116
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Æstetisk praksis og børn : sanser, væren og læring i dagtilbuddets læreplan
Format
25 x 20 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«[Boka] gir den utøvende pedagog mange ord med på veien til å beskrive hva estetisk praksis er og kan være [...] hele tiden illustrert med eksempler fra barnehagenes levde liv».»

Bjarne Tolboe Christiansen, styrer og pedagog, Frydenlunds bogklub

«Børn er naturligt æstetisk tilstede i verden, og deres sanseerfaringer danner grundlag for al deres læring, mener pædagog Alice Kjær, der står bag ny bog om æstetik i dagtilbud.»

Trine Vinther Larsen, Fagbladet Børn og unge

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barn og estetisk praksis:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
269,-

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv