Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Barndom - barnehage - inkludering

Barnehagen som institusjon skal gi barn rom for å utvikle identitet i kulturelle møter med andre. Hvordan skaper den enkelte barnehage rom for det store mangfoldet av barn, den bredde og variasjon som dagens barnefellesskap representerer? Denne boken har som mål å gi dypere innsikt i barnehagens inkluderingsprosesser. Les mer

449,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Barnehagen som institusjon skal gi barn rom for å utvikle identitet i kulturelle møter med andre. Hvordan skaper den enkelte barnehage rom for det store mangfoldet av barn, den bredde og variasjon som dagens barnefellesskap representerer? Denne boken har som mål å gi dypere innsikt i barnehagens inkluderingsprosesser. Forfatterne analyserer temaet ut fra forskjellige faglige ståsteder. Endringer, prosesser og relasjoner utgjør de sentrale perspektivene. Når et mangfold av barn inkluderes i et større sosialt fellesskap, oppstår en rekke utfordringer og dilemmaer. Hvilke muligheter og barrierer finnes for eksempel for ulike barns medvirkning?
Boken henvender seg til masterstudenter og faglig personale ved førskole- og lærerutdanninger, og til andre som er opptatt av inkludering.
Berit Bae, Randi Dyblie Nilsen, Kirsten Lauritsen, Hege Lundeby, Borgunn Ytterhus, Elin Eriksen Ødegaard og Maria Øksnes er medforfattere.
Tora Korsvold er dr.art. og forsker ved Norsk senter for barneforskning ved NTNU.
Omtale: Antologien Barndom - barnehage - inkludering utfordrer med sine perspektiveringer tradisjonelle og diskursive forståelser av begrepene mangfold, minoriteter, integrering og inkludering. (...) [Grundigheten] bør tale for at førskolelærere i arbeidslivet også kan være en viktig målgruppe. Betydningen av å vite hvordan kunnskapen om barnehager skrives frem kan være av stor betydning for utvidelsen av egen profesjonsforståelse. Til dette er boken et viktig bidrag. Morten Solheim i Pedagogisk bokorm

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
201
ISBN
9788245009781
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barndom - barnehage - inkludering:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv