Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Foreldresamarbeid i barnehagen

til barnets beste

Samarbeidet mellom hjem og barnehage er av avgjørende betydning og bidrar til barnets trygghet. I barnehageloven har samarbeid med hjemmet en fremtredende plass, og barnets beste er et ledende prinsipp for all forvaltning. Les mer

389,-
Paperback
Ventes til lager
Samarbeidet mellom hjem og barnehage er av avgjørende betydning og bidrar til barnets trygghet. I barnehageloven har samarbeid med hjemmet en fremtredende plass, og barnets beste er et ledende prinsipp for all forvaltning. Barnehagen er en bro mellom hjem og storsamfunn, og i denne boka er barnehagen og foreldresamarbeidet sett i et samfunnsperspektiv. Andre utgave av boka er oppdatert i tråd med endringer i barnehageloven, rammeplanen, politiske dokumenter, forskning og litteratur.

Barnehagelærere som møter barn og foreldre hver dag, har helt spesielle forutsetninger for å fremme krav på barnets vegne. Det gjelder spesielt når vesentlige endringer i samfunnet eller i barnehagens rammebetingelser truer kvaliteten barna skal ha i barnehagetilbudet. Der vil foreldre og barnehagelærere ha et felles engasjement i foreldresamarbeidet. Med sin innsikt og kunnskap må barnehagelæreren heve røsten for at de vilkårene barnehagen gis, kan gjøre det mulig å innfri krav og løse oppgaver som personalet er pålagt, og som foreldrene kan ha forventninger om. Det dreier seg i bunn og grunn om å være en fortaler for barnets beste.

«Både barnehagen og foreldrene må jobbe for å skape et likeverdig forhold seg i mellom. Det er et gjensidig ansvar å fremme den gode dialogen og kontakten, men barnehagen har hovedansvaret. Foreldrene i barnehagen skal oppleve et reelt samarbeid med barnehagen. Om stort og smått, både om barnets trivsel og utvikling og gjennom foreldreråd og samarbeidsutvalg om den daglige driften. Det er derfor et viktig tema Tveter Thoresen tar opp.»

Marie Skinstad-Jansen, leder i Foreldreutvalget for barnehager (FUB)

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
205
ISBN
9788202832117
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Foreldresamarbeid i barnehagen
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Foreldresamarbeid i barnehagen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv