Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kristen arv og tradisjon i barnehagen

Spørsmål om verdier og verdiformidling er viktig i møte med barn, og barnehagen skal gi kjennskap til samfunnets verdier og tradisjoner. Denne boka gir støtte til arbeidet med denne sentrale delen av institusjonens samfunnsmandat. Les mer

529,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Spørsmål om verdier og verdiformidling er viktig i møte med barn, og barnehagen skal gi kjennskap til samfunnets verdier og tradisjoner. Denne boka gir støtte til arbeidet med denne sentrale delen av institusjonens samfunnsmandat.

Formålsparagrafen og Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver (2017) knytter barnehagens verdigrunnlag i særlig grad til kristendom og humanisme. Barnehagen skal bidra til at barn «får kjennskap til grunnleggende verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon», heter det i rammeplanen, i en formulering som har inspirert bokas tittel. Samtidig er Norge preget av et livssynsmangfold som barnehagen skal reflektere og respektere. Denne boka er i hovedsak avgrenset til spørsmålsstillinger som angår kristendommen og dens plass i barnehagen. Hvilke verdier og tradisjoner fra kristen arv bør formidles, og hvordan kan det gjøres?

Kristen arv og tradisjon i barnehagen omhandler emner innen kristendomskunnskap, kulturkunnskap, kulturhistorie, religionspsykologi og religionssosiologi og knytter an til kunnskapsområdet Samfunn, religion, livssyn og etikk i barnehagelærerutdanningen. Sjette utgave av boka er supplert med nytt innhold om barns religiøsitet, religionssosiologi og merkedager. Den er også oppdatert i forhold til nyere forsknings- og faglitteratur.

Boka er skrevet for studenter i barnehagelærerutdanningen, men er også aktuell for ansatte i barnehager og andre som arbeider med barn.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
284
ISBN
9788202584894
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Kristen tro og tradisjon i barnehagen
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristen arv og tradisjon i barnehagen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv