Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hedret og glemt

krigsseilerne fra første verdenskrig og det norske samfunnet

Første verdenskrig var katastrofal for sjøfolk. Til tross for at Norge var nøytral, omkom mer enn 2100 sjøfolk på norske skip som følge av krigen. Flere enn 10 000 sjøfolk overlevde ett eller flere krigsforlis. Les mer

427,-

469,- Spar: 42,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 398,-
Første verdenskrig var katastrofal for sjøfolk. Til tross for at Norge var nøytral, omkom mer enn 2100 sjøfolk på norske skip som følge av krigen. Flere enn 10 000 sjøfolk overlevde ett eller flere krigsforlis. I samtiden vekket disse tragediene stor oppmerksomhet og harme, men i ettertid er de blitt glemt.

Hedret og glemt handler om krigsseilerne fra første verdenskrig, og om hvordan det norske samfunnet behandlet dem. Boken forteller både om hvordan samfunnet har minnet dem som mistet livet i krigsforlis, og om de økonomiske ordningene for krigsseilere og pårørende. Ikke minst handler boken om grensene for samfunnets omsorg og om dem som falt utenfor.

Elisabeth Solvang Koren (f. 1977) har doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen. Hun arbeider ved Norsk Maritimt Museum, der hun forsker på og formidler sjøfolks historie. I 2017 lagde hun utstillingen «Torpedert!» om sjøfolk under første verdenskrig.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
249
ISBN
9788245023718
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 18 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hedret og glemt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Syria

Cecilie Hellestveit
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv