Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

I nødens stund

Vinteren 1917 stanser britene kulleveransene til Norge for å få slutt på den norske eksporten av mineraler til Tyskland. Men regjeringen må ta hensyn til tyske trusler og forsøke å komme begge sider i møte. Les mer

129,-

179,- Spar: 50,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 129,-
Vinteren 1917 stanser britene kulleveransene til Norge for å få slutt på den norske eksporten av mineraler til Tyskland. Men regjeringen må ta hensyn til tyske trusler og forsøke å komme begge sider i møte. I strevet med å bevare landets nøytralitet balanser regjeringen på en knivsegg.

Tyskland iverksetter uinnskrenket ubåtkrig, og dødstallene blant norske sjøfolk stiger dag for dag. Amerika erklærer Tyskland krig, mens Russland trekker seg ut. Likevel er det ingen utsikter til fred. Og da amerikanerne stanser korneksporten til Norge, stirrer landet hungersnøden i hvitøyet.

Matmangel og høye priser får det til å ulme blant arbeiderne. Revolusjonen i Russland puster til opprør. Hundretusener marsjerer mot dyrtid og krig, og revolusjonsfrykten brer seg. Sulten gnager, og idet freden omsider nærmer seg, kommer en ny fare snikende: pandemi.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Bokmål
ISBN
9788203368516
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
I nødens stund

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I nødens stund:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv