Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

I nødens stund

«Roy Andersen har en verdenskrig nesten helt alene. (...) Som historiker følger Roy Andersen idealet om å skrive historien slik den var, basert på det kildene kan gi dekning for.»

BOK365

Vinteren 1917 stanser britene kulleveransene til Norge for å få slutt på den norske eksporten av mineraler til Tyskland. Men regjeringen må ta hensyn til tyske trusler og forsøke å komme begge sider i møte. Les mer

129,-

179,- Spar: 50,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 129,-
Vinteren 1917 stanser britene kulleveransene til Norge for å få slutt på den norske eksporten av mineraler til Tyskland. Men regjeringen må ta hensyn til tyske trusler og forsøke å komme begge sider i møte. I strevet med å bevare landets nøytralitet balanser regjeringen på en knivsegg.

Tyskland iverksetter uinnskrenket ubåtkrig, og dødstallene blant norske sjøfolk stiger dag for dag. Amerika erklærer Tyskland krig, mens Russland trekker seg ut. Likevel er det ingen utsikter til fred. Og da amerikanerne stanser korneksporten til Norge, stirrer landet hungersnøden i hvitøyet.

Matmangel og høye priser får det til å ulme blant arbeiderne. Revolusjonen i Russland puster til opprør. Hundretusener marsjerer mot dyrtid og krig, og revolusjonsfrykten brer seg. Sulten gnager, og idet freden omsider nærmer seg, kommer en ny fare snikende: pandemi.

Medlemsvurdering:
Meget lesverdig. Svært godt skrevet. Norge som nøytral nasjon i første verdenskrig. Tar for seg bl.a.: Ubåtkrisen, kullmangelen, kornmangelen, revolusjonen i Russland, spanskesyken og krigens utvikling ellers i Europa. Anbefales.

J

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203368516
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Roy Andersen har en verdenskrig nesten helt alene. (...) Som historiker følger Roy Andersen idealet om å skrive historien slik den var, basert på det kildene kan gi dekning for.»

Kjell Solem, BOK365

«Andersen mestrer den vanskelige balansekunst å skrive som en journalist og tenke som en historiker. Han er en glimrende popularisator.»

Jørgen Haavardsholm, Aftenposten

Kunders vurdering

J
J – 08.02.2022

– Meget lesverdig. Svært godt skrevet. Norge som nøytral nasjon i første verdenskrig. Tar for seg bl.a.: Ubåtkrisen, kullmangelen, kornmangelen, revolusjonen i Russland, spanskesyken og krigens utvikling ellers i Europa. Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på I nødens stund:

Se flere

Logg inn

Handlekurv