Handle for 499,- og få med Nissegutt gratis!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Eventyr

.
I DISSE FORTELLINGENE rendyrker Hermann Hesse (1877-1962) det mytiske aspektet ved sin litteratur, og henter frem typiske eventyrmotiv: ynglingen som forlater fellesskapet, som møter fremmede og settes på prøve i en drømmeaktig verden av fjell, elver og fergemenn, konger og vismenn, blomster og fugler, metamorfoser og fantastiske tildragelser. Les mer

149,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
.
I DISSE FORTELLINGENE rendyrker Hermann Hesse (1877-1962) det mytiske aspektet ved sin litteratur, og henter frem typiske eventyrmotiv: ynglingen som forlater fellesskapet, som møter fremmede og settes på prøve i en drømmeaktig verden av fjell, elver og fergemenn, konger og vismenn, blomster og fugler, metamorfoser og fantastiske tildragelser. Men der den klassiske eventyrhelten ender opp med å vende tilbake til sin hjemlige verden, er Hesses skikkelser stort sett overlatt til seg selv og til det fremmede: Det er sjelens ensomme kamp som settes i scene hos Hesse.
Så nær som ett ble alle disse eventyrene til i perioden omkring første verdenskrig, da Hesse også gjennomgikk et psykisk sammenbrudd. På bakgrunn av en generell undergangsstemning uttrykker Hesses eventyr en higen etter absolutt renhet, en lengsel etter foreningen av det skjønne og det gode, og en flukt inn i et fullkomment vakkert univers bakenfor vår kaotiske virkelighet.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
126
ISBN
9788256012336
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
Märchen
Format
13 x 21 cm

Kunders vurdering

B
Bokormen – 23.11.2004

– Denne boken inneholder en rekke fortellinger med typisk eventyrmotiv. De er mesterlig skrevet, og tar leseren med inn i en fengslende verden det er vanskelig å løsrive seg fra. Hesse byr på fantasi og følelser, og fortellingene gjenspeiler en lengsel mot en verden som er et bedre sted å leve. Jeg ble svært glad i denne boken, og det var med stor glede jeg fordypet meg i Hesses fargerike og fengslende univers. Eventyrene frembrakte bilder som festet seg i sinnet, og som vekket dype følelser. Det er en bok jeg satte stor pris på, og som jeg garantert kommer til å lese flere ganger. Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Eventyr:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Sy & sy om
199,-

Sy & sy om

Christine Fure Schwarz
Innbundet 
199,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv