Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Forebyggende helsearbeid

folkehelsearbeid i teori og praksis

Klassikeren om forebyggende helsearbeid i 5. utgave!

Denne utgaven er omfattende revidert og oppdatert etter de nye retningslinjene (RETHOS) som er vedtatt for helsefagutdanningene. Det er lagt mer vekt på de økende helseutfordringene i Norge knyttet til psykiske lidelser, rusmiddelbruk, demens, fedme og diabetes. Les mer

397,-

529,- Spar: 132,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Klassikeren om forebyggende helsearbeid i 5. utgave!

Denne utgaven er omfattende revidert og oppdatert etter de nye retningslinjene (RETHOS) som er vedtatt for helsefagutdanningene. Det er lagt mer vekt på de økende helseutfordringene i Norge knyttet til psykiske lidelser, rusmiddelbruk, demens, fedme og diabetes. Ny kunnskap om den globale sykdomsbyrden og globale helse- og miljøtrusler er også tatt med.

Forebyggende helsearbeid dreier seg både om å fremme folks helse og livskvalitet og om å redusere risiko for sykdom og skade. Forebyggende helsearbeid retter seg også mot enkeltpersoner og utsatte grupper, der helsetjenesten har et særlig ansvar.

Begrepet folkehelsearbeid brukes i økende grad om de samme målsettingene som for forebyggende helsearbeid, særlig når det gjelder samfunnets innsats for befolkningen som helhet. Folkehelsearbeidet må knyttes til arbeidet for en bærekraftig utvikling.

De ulike målsettingene, strategiene og virkemidlene i det forebyggende helsearbeidet sammenstilles i boken. Selv om det handler mest om norske forhold, bidrar to kapitler om globale helseutfordringer og internasjonalt folkehelsearbeid til at boken er relevant også for globalt helsearbeid. Forfatteren legger vekt på å få fram bredden og mangfoldet i folkehelsearbeidet.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
254
ISBN
9788215052458
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forebyggende helsearbeid:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Alene ut
Ny!

Alene ut

Bjørn Markussen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-

Ph.d.

Silje Bringsrud Fekjær
Paperback 
292,- 389,-
 

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Logg inn

Handlekurv