Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hvem drepte Birgitte?

en kriminaldokumentar

Nå også en true crime-serie på TV 2.
Natt til lørdag 6. mai 1995 ble 17 år gamle Birgitte Tengs drept. Den unge Karmøy-jenta ble seksuelt misbrukt og utsatt for brutal vold.

21 måneder senere arresterte politiet Birgittes jevngamle fetter. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Nå også en true crime-serie på TV 2.
Natt til lørdag 6. mai 1995 ble 17 år gamle Birgitte Tengs drept. Den unge Karmøy-jenta ble seksuelt misbrukt og utsatt for brutal vold.

21 måneder senere arresterte politiet Birgittes jevngamle fetter. Etter tre uker i isolasjon tilsto han et drap han ikke kunne huske å ha begått. Senere trakk han tilståelsen. Han ble frifunnet i lagmannsretten, samtidig som han ble dømt til å betale Birgittes foreldre erstatning. - Hvis ikke fetteren hadde drept Birgitte, hvem hadde da gjort det?


Nå med nytt etterord.

«... fullstendig umulig å legge fra seg, og gir et sjokkerende innblikk i Norges mest omtalte uløste drapssak.»

Anette Os, Fædrelandsvennen«Er både opprørt og sint over det jeg leser om politiarbeid. Har i alle år hovedsakelig fulgt saken gjennom VG, og skjønner nå hvor skjevt bilde jeg har fått. Dette er opprivende og engasjerende lesning.»

Jørn Lier Horst, krimforfatter og tidligere politietterforsker«Bunnsolid kriminaldokumentar ...»

Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet«Hvem drepte Birgitte Tengs? er litterært sett meget sterk ... Han går grundig gjennom etterforskningen og skildrer hvordan premissene blir justert og manipulert i iveren etter å få en oppklaring ... Måten alt dette skjedde på er uhyggelig lesning.»

Fredrik Wanderup, Dagbladet«Denne boka må du lese ...»

Harald Dale, Karmøynytt«Han lar fakta og ikke følelser være det viktigste virkemiddelet ... Jahrs metode er uhyre grundig».

Eskil Skjeldal, Vårt Land«... en sober, veldokumentert og engasjerende beretning.»

Halfdan Freihow, forfatteren av Kjære Gabriel«Rystende ... Boken er nærmest en undergangshistorie, som nokså detaljert forteller om hvordan selv erfarne Kripos-etterforskere gikk til ytterligheter for å bygge en sak mot fetteren.»
Frode Bjerkestrand, Bergens Tidende

Medlemsvurdering:
Rystende lesning, men så viktig! Hvis du som meg har tenkt at fetteren må ha vært skyldig siden han tross alt ble dømt til å betale erstatning til Birgittes foreldre, så bør du lese denne boken! For det kan ikke sies ofte nok - eller høyt nok - at fetteren er frikjent, mens den skyldige har gått fri i alle disse årene! Å lese om etterforskningen er rett og slett skremmende! Man skulle ikke tro at slikt kunne skje i Norge, og det er bare trist at sentrale etterforskere i saken fremdeles ikke kan stå for feilene de gjorde og heller prøve å rette opp i det. I stedet er fetterens liv ødelagt for alltid - han vil aldri kunne ha en fremtid i Norge - og en familie er splittet! Les! Del! Og be om at den skyldige en dag må stå til rette for det han har gjort!

Lillian Pettersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
411
ISBN
9788205517745
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Lillian Pettersen – 01.08.2017

– Rystende lesning, men så viktig! Hvis du som meg har tenkt at fetteren må ha vært skyldig siden han tross alt ble dømt til å betale erstatning til Birgittes foreldre, så bør du lese denne boken! For det kan ikke sies ofte nok - eller høyt nok - at fetteren er frikjent, mens den skyldige har gått fri i alle disse årene! Å lese om etterforskningen er rett og slett skremmende! Man skulle ikke tro at slikt kunne skje i Norge, og det er bare trist at sentrale etterforskere i saken fremdeles ikke kan stå for feilene de gjorde og heller prøve å rette opp i det. I stedet er fetterens liv ødelagt for alltid - han vil aldri kunne ha en fremtid i Norge - og en familie er splittet! Les! Del! Og be om at den skyldige en dag må stå til rette for det han har gjort!

H
Hilde – 14.01.2016

– Hvem drepte Birgitte Tengs?

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvem drepte Birgitte?:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv