Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vi er ikke her for å ha det morsomt

« Nina Lykke slår knockout på virkelighetslitteraturen i en heidundrende roman om den ofte utskjelte hvite kulturmannen. »

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Knut er en middelaldrende forfatter som aldri har kommet tilbake på nivå med suksessromanen han skrev tyve år tidligere. Med det siste romanforsøket sitt ville han imøtegå anmeldernes beskyldninger om at han løper den hvite, privilegerte middelklassens ærend, men redaktøren var ikke imponert, og boken kom aldri ut. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Knut er en middelaldrende forfatter som aldri har kommet tilbake på nivå med suksessromanen han skrev tyve år tidligere. Med det siste romanforsøket sitt ville han imøtegå anmeldernes beskyldninger om at han løper den hvite, privilegerte middelklassens ærend, men redaktøren var ikke imponert, og boken kom aldri ut.

Nå er Knut invitert til litteraturfestivalen på Lillehammer, riktignok som stand-in, men likevel. Knuts nabo og eneste omgangsvenn Frank skal få være med og bo gratis på hotellrommet på Breiseth; i det hele tatt har Knut planer om å tyne mest mulig ut av denne festivalen, siden han endelig har fått en slags ny sjanse.

I denne romanen setter Nina Lykke lupen over et miljø hvor alt er lov - hvis man bare holder seg til reglene. For vi er jo ikke her for å ha det morsomt.

Medlemsvurdering:
Anbefales! Burlesk, tatt på kornet med et språk som både fikk meg til å le og gråte

Eva Sørheim Langnes

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788249525911
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Priser
Riksmålsforbundets litteraturpris 2022

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

« Nina Lykke slår knockout på virkelighetslitteraturen i en heidundrende roman om den ofte utskjelte hvite kulturmannen. »

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

« Suksessforfatter med spiddende penn … Tidligere har Nina Lykke hengt ut lærere og leger. Nå bedriver hun selvironi på vegne av forfatterstanden … For oss som elsker samtidssatire – fra Tom Wolfe til Torgrim Eggen – er Nina Lykke et sjeldent funn. Hennes evne til å avvæpne, til å skape fliker av sympati for de mest rotete bråkmakerne, gir satiren hennes en dimensjon utover beskheten. »

Inger Bentzrud, Dagbladet

« Lykke gir leseren en hardcore-kikk inn i hva som skjer under beruselse og sjekking, hvem er offer og hvem er den som har skyld i det som i utgangspunktet var en flørt. Bildet av Knut er komplekst; det er en herlig energi i denne eleverte såpeoperaen som balanser fint mellom humor og ironi. Oppbyggingen er spennende, det er en stilig stigning mot det store smellet … De siste 50 sidene lukter det krutt av, gled dere lesere, Lykke kjører på, ugardert, uten filter. »

Stein Roll, Adresseavisen

« Romanene «Nei og atter nei» (2016) og «Full spredning» (2019) høstet skryt fra et nærmest samstemt anmelderkorps, og sistnevnte fikk Brageprisen for dens «fandenivoldske betraktninger om mennesker som prøver å holde tritt». Hennes fjerde roman, «Vi er ikke her for å ha det morsomt», er intet unntak … Lykke befester sin posisjon som en mester i kunsten å avkle den øvre middelklassens forfengelighet … På kløktig vis viser Lykke hvordan nye ideer har spredt seg som en farsott i kulturlandskapet: kunsten skal provosere, samfunnet skal tolerere – men uten at noen kommer i skade for å føle seg krenket på veien. »

Regine Stokstad, Dagens Næringsliv

« Et epos for outsidere. Finnes den sympatiske kultur­mannen? Nina Lykke viser oss et sjeldent, minne­verdig eksemplar … Fremtidige arkivarer som lurer på hvordan vår tid fortonet seg, vil få et rikt kilde­tilfang i denne romanen … Lykke nyanserer ved å karikere … Hun er en trapes­artist som balanserer på stram line – uten sikker­hets­nett. Hun er hoff­narren som sier det som det er. Barnet som på­peker det åpen­bare. Det gjør henne til en gave­pakke til alle som føler seg litt på siden av det konforme. »

Knut Hoem, NRK

« Hvit, frustrert mann går bananas … «Vi er ikke her for å ha det morsomt» kan leses som et angrep på en litterær trend Lykke selv har avstått fra i sine mer galgenhumoristiske romaner. Den kan leses som en kritikk av forfattere som kannibaliserer på hverandre. Men Nina Lykke lodder dypere – og får en rikere penn – idet hun rister av seg tidens ånd og søker en løsning som forfattere i tidligere tider ville kalle katharsis. I en utsøkt finale løfter hun romanen til et nivå der satiren får følge av stillferdig livsvisdom. »

Ingunn Økland, Aftenposten

Kunders vurdering

T
Tonje Jacobsen – 28.06.2023

– Lever ikke opp til forventingene, med «full spredning» friskt i minnet.

E
Eva Sørheim Langnes – 27.06.2023

– Anbefales! Burlesk, tatt på kornet med et språk som både fikk meg til å le og gråte

A
Anne E. – 29.03.2023

– Som vanlig godt språk, men denne boken lever ikke opp til forventningene, etter å ha lest de øvrige bøkene til Nina Lykke.

G
Grete Birkeland – 11.01.2023

– God bok, koste meg !

E
Erik Sæthre Nilsen – 10.01.2023

– Vi er ikke her for å ha det morsomt - Nina Lykke

L
Lisa Bekkevold – 15.11.2022

– Glimrende bok! Så velskrevet, med masse underfundigheter. Anbefales varmt.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 14.10.2022

– Et billig poeng, men du verden så morsomt man har det når man leser Nina Lykke. er du en av de mange som har gledet deg over Nei og atter nei eller Full spredning så vet du akkurat hva du kan se fram til nå. Middelklassen får gjennomgang enda en gang. Gled deg! Har du ikke lest Nina Lykke tidligere, da har du enda mer å se fram til!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vi er ikke her for å ha det morsomt:

Ute

Einar Stenseng
Innbundet 
332,- 379,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv