Arkivsøk for journalister - Tarjei Leer-Salvesen

Arkivsøk for journalister

; Maren Sæbø

«Eksemplene, og måten de blir brukt på for å illustrere muligheter og inspirere til kreativitet, er etter mitt syn bokas sterkeste side. En annen av bokas sterke sider er at den viser en stor del av bredden i hva slags arkivinstitusjoner og ulike andre samlinger og søkeverktøy som finnes og som kan være aktuelle å bruke. [...] Den er velskrevet, praktisk rettet, og glir sømløst og godt mellom konkrete eksempler og generelle forklaringer.»

, Tidsskriftet Arkiv 7/2016
Arkivsøk for journalister ser på mulighetene som ligger i arkivsøk som journalistisk metode. Boken tar for seg norske og internasjonale arkiver, og redegjør for digital tilgang, verktøy og innsynsrettigheter. Les mer
Vår pris
259,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 259,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Arkivsøk for journalister ser på mulighetene som ligger i arkivsøk som journalistisk metode. Boken tar for seg norske og internasjonale arkiver, og redegjør for digital tilgang, verktøy og innsynsrettigheter.

Nyheter er ikke bare det som skjer her og nå. God journalistikk handler like gjerne om å avdekke sammenhenger som ikke tidligere har vært kjent. Skal man bli flink til det, må man beherske metoder for å jobbe i dybden med mange slags kilder.

Boken kan fungere som en håndbok, eller den kan rett og slett være til inspirasjon for alle som vil bli bedre til å utforske andre kilder enn dem man kan ringe til eller kontakte på sosiale medier. Den inneholder en rekke eksempler på god og kreativ bruk av arkivmateriale, og har en oversikt over noen viktige arkiv bak i boken.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 121
ISBN: 9788202497255
Utgave: 1. utg.
Format: 24 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger