Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hundre og én dag

en reportasjereise

"Mine rapporter fra Bagdad, er mine rapporter. De er forstått i lys av mitt eget, sikkert ikke tilstrekkelige, erfaringsgrunnlag.

Begivenhetene kan ha blitt tolket forskjellig av ulike korrespondenter. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
"Mine rapporter fra Bagdad, er mine rapporter. De er forstått i lys av mitt eget, sikkert ikke tilstrekkelige, erfaringsgrunnlag.

Begivenhetene kan ha blitt tolket forskjellig av ulike korrespondenter. En journalist fra Egypt rapporterte trolig på en annen måte fra krigens Irak enn jeg. En amerikaner vurderte muligens situasjonen annerledes. Kanskje la en intellektuell fra Le Monde vekt på andre momenter.

Sannheten om krigen i Irak finnes ikke. Eller rettere sagt, det finnes millioner av sanne beretninger, og kanskje like mange løgner. Min oppgave som journalist i krigskaoset var ikke å dømme, spå eller lage analyser. Det var å se, å spørre og å fortelle."


Fra januar til april 2003 - i hundre og én dag - arbeidet Åsne Seierstad som reporter i Bagdad for skandinaviske, tyske og nederlandske medier. I avisartiklene og TV-reportasjene hun laget, formidlet hun det som foregikk i Irak før, under og etter angrepet fra de amerikanske og britiske styrkene.


Artiklene var øyeblikksrapporter, glimt fra krigen. De tilhørte bestemte dager og begivenheter. Vel så interessant fra reportasjereisen var det som skjedde mellom de avleverte artiklene, forarbeidet. Alt som ikke kom på trykk.


Gjennom sine ti år som journalist i krigs- og konfliktsoner, har Åsne Seierstad aldri arbeidet under vanskeligere forhold enn i Irak. I denne boken gir hun et nært innblikk i de utfordringene hun møtte. Her gjengis noen eller deler av tekstene hun skrev under krigen, men de settes inn i en sammenheng, for å vise noe av hva jobben som krigskorrespondent består av.

Medlemsvurdering:
Dette er en bok det var vanskelig å legge fra seg. Åsne Seierstad skriver om krigen i Irak med mye innsikt og empati med menneskene hun møter. Hun har en ballansert framstilling, og beskriver blant annet både irakere som jublet over å bli kvitt Saddam Hussein, og de som følte seg krenket av USAs krig i landet. Men like interessant som beskrivelsen av krigen og hva som skjedde i Baghdad fram til Saddam Husseins regime falt, er hennes beskrivelse av livet som krigsreporter. Boka gir spennende innsikt i et miljø av journalister og fotografer som reiser fra den ene krigen og konflikten til den andre. Hvordan disse reporterne opplever jobbene sine, og hva som motiverer dem til å risikere livet for å fortelle verden hva som foregår i konfliktsituasjoner, det er spennede lesning.

S

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
335
ISBN
9788202235185
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
18 x 11 cm
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

S
S – 26.01.2008

– Dette er en bok det var vanskelig å legge fra seg. Åsne Seierstad skriver om krigen i Irak med mye innsikt og empati med menneskene hun møter. Hun har en ballansert framstilling, og beskriver blant annet både irakere som jublet over å bli kvitt Saddam Hussein, og de som følte seg krenket av USAs krig i landet. Men like interessant som beskrivelsen av krigen og hva som skjedde i Baghdad fram til Saddam Husseins regime falt, er hennes beskrivelse av livet som krigsreporter. Boka gir spennende innsikt i et miljø av journalister og fotografer som reiser fra den ene krigen og konflikten til den andre. Hvordan disse reporterne opplever jobbene sine, og hva som motiverer dem til å risikere livet for å fortelle verden hva som foregår i konfliktsituasjoner, det er spennede lesning.

B
BB – 21.05.2005

– En interessant bok om krigen i Irak, for oss som bare har fulgt den på TV. Åsne Seierstad har en evne til å komme innpå folk uansett omstendigheter, og i denne boken skjønner man at hennes intervjuer (eller i det hele tatt hennes opphold i Irak i denne perioden) ikke er noe alle hadde villet begitt seg ut på. Vi får høre synspunkter fra Åsne selv, innbyggere i Irak og journalistkolleger, samt meget virkelige beskrivelser av ulike hendelser her. Gjennom boka skinner det tydelig igjennom at hun har et veldig engasjement for det hun driver med, og at hun har jobbet hardt for å få fortelle folk om denne spesielle krigen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hundre og én dag:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Handlekurv