Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hundre og én dag

en reportasjereise

"Det er bare å slå fast at dette antakelig er den sterkeste norske krigsreporterbok noensinne."

Stavanger Aftenblad

Vi husker alle Åsne Seierstad stemme fra uttallige radio- og TV-innslag under krigen i Irak. Nå har hun gått i studio og selv lest inn sin personlige rapport fra denne tiden. Fra januar til april 2003 - i hundre og én dag - arbeidet Åsne Seierstad som reporter i Bagdad for skandinaviske, tyske og nederlandske medier. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Vi husker alle Åsne Seierstad stemme fra uttallige radio- og TV-innslag under krigen i Irak. Nå har hun gått i studio og selv lest inn sin personlige rapport fra denne tiden. Fra januar til april 2003 - i hundre og én dag - arbeidet Åsne Seierstad som reporter i Bagdad for skandinaviske, tyske og nederlandske medier. I avisartiklene og TV-reportasjene hun laget, formidlet hun det som foregikk i Irak før, under og etter angrepet fra de amerikanske og britiske styrkene.

Anmeldelser:

-"En intens skildring av tilværelsen som øyevitne i krigens Bagdad, hvor Åsne Seierstad konsentrerer seg om krigsreporterens viktigste arbeidsredskaper: Sine egne sanser."

Per Anders Madsen, Aftenposten

Les hele anmeldelsen

"Det er bare å slå fast at dette antakelig er den sterkeste norske krigsreporterbok noensinne."

Sven Egil Omdahl, Stavanger aftenblad

Les hele anmeldelsen

" Åsne Seierstad befinner seg uten tvil i frontlinjen blant Norges utenriksjournalister. Det hun eventuelt måtte mangle i lokalkunnskap, tar hun igjen i form av uredd nysgjerrighet, frekkhet og formidlingsevne."

Stian Bromark, Dagbladet

Les hele anmeldelsen

"I Hundre og én dag tar Seierstad fra første side det fortellergrepet hun fullt ut behersker og gjennomfører med bravur: Å observere med sans også for de små og uventede detaljer, og å skildre det hun ser i et godt, ledig og medrivende språk."

Johan O. Jensen, Adresseavisen

Les hele anmeldelsen

-"Åsne Seierstad forteller historien om sine egne 101 dager i Bagdad uten at hun selv kommer i veien. Slik gjør en god journalist."

Ivar A. Iversen, Dagsavisen

Les hele anmeldelsen

"Hun gir et storartet innsyn i arbeidsforholdene, kampen med det irakiske informasjonsministeriet, i boforhold på de stadig mer herjede hotellene. Dette er en kvinne med godt blikk."

Guro Hjeltnes, VG

Les hele anmeldelsen

"Åsne Seierstad har skrevet en sterk reportasjebok fra krigens Irak. Les den!"

Anne-Lise Johnsen, Fredrikstad Blad

Les hele anmeldelsen

Les også:

- Panikken var i ferd med å ta meg [ Aftenposten 8.11 ]

Så var 101 ute [ Dagsavisen 8.11 ]

Gråt da hun skrev [ Adresseavisen 7.11 ]

Åsne Seierstad er født i 1970. Hun er cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene russisk, spansk og idéhistorie. Som krigskorrespondent dekket hun konflikten i Irak i 2003, og Afghanistan i 2002 for skandinavisk presse og media. Fra 1998 til 2000 jobbet hun i NRK Dagsrevyen, og dekket blant annet krigen i Kosovo i 1999. Hun var korrespondent for Arbeiderbladet i Kina 1997, og i Russland fra 1993 til 1996. Seierstad har tidligere utgitt bøkene Med ryggen mot verden (Cappelen, 2000) og Bokhandleren i Kabul (Cappelen, 2002). Hun har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt journalistiske virke og for sine bokutgivelser.

Medlemsvurdering:
Dette er en bok det var vanskelig å legge fra seg. Åsne Seierstad skriver om krigen i Irak med mye innsikt og empati med menneskene hun møter. Hun har en ballansert framstilling, og beskriver blant annet både irakere som jublet over å bli kvitt Saddam Hussein, og de som følte seg krenket av USAs krig i landet. Men like interessant som beskrivelsen av krigen og hva som skjedde i Baghdad fram til Saddam Husseins regime falt, er hennes beskrivelse av livet som krigsreporter. Boka gir spennende innsikt i et miljø av journalister og fotografer som reiser fra den ene krigen og konflikten til den andre. Hvordan disse reporterne opplever jobbene sine, og hva som motiverer dem til å risikere livet for å fortelle verden hva som foregår i konfliktsituasjoner, det er spennede lesning.

S

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202257323
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008

Lytt til utdrag

Anmeldelser

"Det er bare å slå fast at dette antakelig er den sterkeste norske krigsreporterbok noensinne."

Sven Egil Omdahl, Stavanger Aftenblad

"En bragd av en bok."

Tom Egil Hverven, NRK

"Hun gir et storartet innsyn i arbeidsforholdene, kampen med det irakiske informasjonsministeriet, i boforhold på de stadig mer herjede hotellene. Dette er en kvinne med godt blikk."

Guri Hjeltnes, VG

"Åsne Seierstad befinner seg uten tvil i frontlinjen blant Norges utenriksjournalister."

Stian Bromark, Dagbladet

"En intens skildring av tilværelsen som øyevitne i krigens Bagdad, hvor Åsne Seierstad konsentrerer seg om krigsreporterens viktigste arbeidsredskaper: Sine egne sanser."

Per Anders Madsen, Aftenposten

Kunders vurdering

S
S – 26.01.2008

– Dette er en bok det var vanskelig å legge fra seg. Åsne Seierstad skriver om krigen i Irak med mye innsikt og empati med menneskene hun møter. Hun har en ballansert framstilling, og beskriver blant annet både irakere som jublet over å bli kvitt Saddam Hussein, og de som følte seg krenket av USAs krig i landet. Men like interessant som beskrivelsen av krigen og hva som skjedde i Baghdad fram til Saddam Husseins regime falt, er hennes beskrivelse av livet som krigsreporter. Boka gir spennende innsikt i et miljø av journalister og fotografer som reiser fra den ene krigen og konflikten til den andre. Hvordan disse reporterne opplever jobbene sine, og hva som motiverer dem til å risikere livet for å fortelle verden hva som foregår i konfliktsituasjoner, det er spennede lesning.

B
BB – 21.05.2005

– En interessant bok om krigen i Irak, for oss som bare har fulgt den på TV. Åsne Seierstad har en evne til å komme innpå folk uansett omstendigheter, og i denne boken skjønner man at hennes intervjuer (eller i det hele tatt hennes opphold i Irak i denne perioden) ikke er noe alle hadde villet begitt seg ut på. Vi får høre synspunkter fra Åsne selv, innbyggere i Irak og journalistkolleger, samt meget virkelige beskrivelser av ulike hendelser her. Gjennom boka skinner det tydelig igjennom at hun har et veldig engasjement for det hun driver med, og at hun har jobbet hardt for å få fortelle folk om denne spesielle krigen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hundre og én dag:

Se flere

Logg inn

Handlekurv